Lai risinātu situāciju, kad bērniem valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā nav iespējas reizi dienā paēst brīvpusdienas, no 2020. gada 6. aprīļa sākta pusdienu piegāde maznodrošinātu, trūcīgu un krīzes situācijā nonākušu ģimeņu bērniem, kas ir deklarēti un sasniedzami Ventspils pilsētas teritorijā.

Procesa operatīvai norisei sastādīti seši atsevišķi maršruti un katram maršrutam norīkots mikroautobuss ar šoferi un diviem darbiniekiem, piesaistot darbam pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu palīgus un citus darbiniekus. Brīvpusdienas tiek pagatavotas Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas virtuves telpās un katru dienu no plkst. 11.00 nogādātas attiecīgajos adresātos. Kad darbinieki ieradušies adresātā, pusdienu saņēmēji par to tiek telefoniski informēti.

Šodien, 6. aprīlī, pusdienas saņēma kopumā 386 bērni. Satiktie iedzīvotāji novērtēja iespēju saņemt brīvpusdienas, atzīstot, ka pēdējās nedēļas nav bijušas vieglas. Diemžēl bija ģimenes, kuras līdz pirmajai ēdiena piegādes dienai neizdevās sasniegt, jo tās neatbildēja uz telefona zvaniem vai tām nebija norādīts kontakttālrunis. Šo ģimeņu pārstāvjus aicinām sazināties ar dispečeri, zvanot pa tālruni 29399402.

Piegādājot ēdienu, tiek ievēroti nepieciešamie drošības pasākumi – darbiniekiem ir izsniegti aizsargtērpi un dezinfekcijas līdzekļi. Izglītības pārvalde lūgusi ēdiena piegādes procesam sekot līdzi arī pašvaldības policiju, novēršot lieku pulcēšanos.

Vienlaikus vēlreiz atgādinām, ka gadījumos, ja ģimene ir maznodrošināta, trūcīga vai nonākusi krīzes situācijā, tajā skaitā, ja persona ir no daudzbērnu ģimenes, iespējams vērsties pēc atbalsta un palīdzības Ventspils pilsētas Sociālā dienestā, zvanot pa tālr. 636 01202.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Onva 07.04.2020, 16:43:43

    Labāk produktiem iedot

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: