AS "Ventspils Grain Terminal" apgrozījums pagājušajā gadā bija 5,645 miljoni eiro, kas ir par 19,8% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieaugusi par 44,4% un bija 555 319 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka 2019. gadā "Ventspils Grain Terminal" pārkrāva par 45% vairāk kravu nekā gadu iepriekš.

Tāpat kā iepriekš "Ventspils Grain Terminal" arī pērn veltīja īpašu uzmanību Krievijas tirgum un mārketinga darbu aktivizēšanai Krievijas graudu piesaistei. Veikto mārketinga darbu rezultātā uzņēmums paplašināja klientu bāzi un spēra svarīgu soli graudu kravu plūsmas stabilizācijai ilgstošā perspektīvā, teikts vadības ziņojumā.

Vienlaikus tajā arī minēts, ka transporta un loģistikas izmaksu optimizācijai un konkurētspējas paaugstināšanai uzņēmums turpināja sadarbību ar dažādiem dzelzceļa pārvadātājiem, kas veicināja dzelzceļa pakalpojumu kvalitātes uzlabošanos un to pašizmaksas samazināšanos.

Vadības ziņojumā norādīts, ka trešo gadu pēc kārtas noslēgti līgumi par sauso cukurbiešu graizījumu un alus iesala kravu uzkrāšanu un pārkraušanu. Turpinās jaunu klientu piesaiste un tiek veikti darbi jaunu kravu plūsmu stabilizācijai ilgtermiņa perspektīvā. Pārskata gadā piesaistītas arī jaunas kravas - pupas un kukurūza.

Vadības ziņojumā minēts, ka 2020. gadā uzņēmums turpina pieņemt graudu, cukurbiešu graizījumu un iesala kravu plūsmu, kā arī šogad piesaistīto jauno kravu veidu - saulespuķu sēklas.

"Ventspils Grain Terminal" caurlaides spēja ir 1,5 miljoni tonnu kravu gadā. Galvenā apstrādājamo kravu nomenklatūra ir visu veidu graudaugi (kvieši, rudzi, mieži, tritikāle, kukurūza), alus iesals, eļļas kultūras (lini, rapšu sēklas), kā arī to pārstrādes produkti - spraukumi, glutēns, graizījumi, izspaidas, sojas spraukumi.

Uzņēmuma apgrozījums 2018. gadā bija 7,035 miljoni eiro un peļņa 384 483 eiro.

Kompānija "Ventspils Grain Terminal" reģistrēta 2001. gadā, un tās pamatkapitāls ir 8,55 miljoni eiro. Kompānijas patiesais labuma guvējs ir Kazahstānas pilsonis Asilbeks Tļeubajevs.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Jānis ... 07.04.2020, 09:16:58

    Lieliski, vai tad peļņa nav svarīgāka par apgrozījumu, kāpēc nevarēja uzrakstīt "Pērn pelnīts vairāk"?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: