Latvijā tiek konstatēti arvien vairāk tādi Covid-19 slimnieki, kuru inficēšanās avots nav zināms, preses konferencē norādīja Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis.

Pēc viņa teiktā, pēdējās dienās ir manāms, ka cilvēki neizprot noteiktos ierobežojumus. "Mēs nesaprotam, ka darbā nevajag kopā ēst torti vai rīkot nevajadzīgas tikšanās," klāstīja Dumpis.

Vēl viena problēma esot jauniešu pulcēšanās. Zināms, ka tieši šī vecuma grupa ir viena ar visaugstākajām saslimstībām ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, norādīja speciālists, skaidrojot, ka jaunieši pēc tam dodas mājās un inficē savus ģimenes locekļus.

Tāpat Dumpis skaidroja, ka nereti parādās informācija par to, ka cilvēki dodas uz darbu ar elpceļu infekciju slimībām. "Nekādā gadījumā cilvēks ar simptomiem nedrīkst doties ārā vai iet uz ārstniecības iestādēm," uzsvēra infektologs.

Viņš skaidroja, ka primāri ir nepieciešams ievērot divus pasākumus - distancēšanos un roku mazgāšanu. "Šī ir pilienu infekcija, kas nozīmē, ka tā nevar izplatīties, ja mēs atrodamies divus metrus no kādas personas, tāpēc ir jāievēro šī distance," akcentēja infektologs.

Jau vēstīts, ka Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināts vēl 22 cilvēkiem, bet kopumā ar to valstī saslimuši 398 cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs 25. marta preses konferencē paziņoja, ka epidemiologiem vairs neizdodas iegūt informāciju par vairāku Covid-19 slimnieku inficēšanās gaitu, līdz ar to uzskatāms, ka Latvijā ir sākusies Covid-19 transmisija sabiedrībā.

Jau ziņots, ka no 13. marta līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Dainars Plūme 31.03.2020, 13:02:17

    Rīgas lidostā,satiksmes nosūtītie autobusi,atlidojošos pasažierus nogādā Rīgas centrā,un izlaiž,lai dodas kur grib! Un Jūs vēl meklēsiet perēkļus! Domāju,ka tā ir krimināli sodāma rīcība! Un veselības ministrei ja nespēj veikt ārkārtas situācijā savus pienākumus,ir viens ceļš-JĀATKĀPJAS!!!!

  • -1
    juris700 31.03.2020, 13:52:04

    Atvedāt tos baciļus...paldies valstij

  • 0
    Eeeeeeeeee 31.03.2020, 16:39:01

    Cilvēkiem tak ir vienalga! :D Cilvēks tāds ir tak! :D Kamēr nebūs totālā pakaļā-neuztvers nopietni visus tos ierobežojumus! :D

  • -3
    Sandra Harmonija 31.03.2020, 22:53:00

    vīrusus jau atved cilvēki,kuri mukuši meklēt vairāk nopelnīt, bet izrādās tur nav vairs tik labi, jāatgriežas riebīgajā Latvijā un nahaļaju jāpaārstējas...

  • -4
    yolo 01.04.2020, 08:14:23

    Beidz murgot.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: