Līdz ar to Tokijas olimpisko spēļu pārcelšanu plāni mainījušies arī Ventspils olimpiskās vienības pārstāvjiem, kuri cerēja uz dalību olimpiādē, turklāt skaidrības nav arī par sezonas turpinājumu.

Reālas izredzes startēt Tokijā bija svarcēlājiem Rebekai Kohai, Ritvaram Suharevam, Artūram Plēsniekam, Vadimam Koževņikovam, vieglatlētiem Laurai Ikauniecei, Rolandam Štrobinderam, Madarai Palameikai, Arnim Rumbeniekam, Ruslanam Smolonskim un 3x3 basketbolistam Kārlim Lasmanim. Tomēr šonedēļ galu galā nolemts, ka šogad spēles nenotiks, kas ir vēl viens trieciens jau tā saraustītajai sporta sezonai.

«Godīgi sakot, ir bēdīgi. Iedomājos, cik daudziem sportistiem tagad ir vilšanās, jo visi gatavojās uz vienu konkrētu brīdi. Tev ir plāns, kā būt gatavam tieši konkrētā momentā, un liels ir satricinājums, kad viss piepeši mainās, tiek atcelts. Tagad būs jāplāno no jauna, tāpēc kopumā situācija, protams, ir smaga,» spriež Koha. Viņa atzīst, ka līdz pēdējam brīdim cerējusi, ka spēles tomēr nepārcels, lai gan, vīrusam izplatoties, cerību bija arvien mazāk.

Līdzīgās domās ir arī Lasmanis: «Ļoti nopietni gatavojāmies kvalifikācijai, pirms tās devāmies uz treniņnometni Tenerifē, bet otrajā dienā mums pateica: sorry, čaļi, nebūs. Protams, žēl, bet no kaut kā tāda neviens un nekas nav pasargāts. Atliek tikai sakost zobus un gaidīt tālāko, par ko šobrīd nekādas skaidrības nav. Kas zina, varbūt tad, kad viss atsāksies, būsim divreiz spēcīgāki un labāki.» Arī skaidrības par pārējo sezonu šobrīd nav nekādas, tāpēc šobrīd atliek vien sevi uzturēt fiziskajā formā visos pieejamajos veidos un gaidīt jaunumus.

Trenējas arī svarcēlāji, bet Koha norāda uz kādu šī brīža treniņu īpatnību: «Mums ir iespēja trenēties, bet dīvaini ir tas, ka īsti nezini, kam tieši tu gatavojies. Labi saprotam, ka ir jātrenējas, jāuztur forma, bet kas tālāk? Šis mirklis ir izdevīgs tiem, kam bija kaut kādas problēmas un tagad ir laiks ar tām tikt galā. Nedarīt neko, protams, nedrīkst, bet arī nekādas skaidrības par tālāko nav.»

Pagaidām pieņemts lēmums, ka spēlēm jānotiek ne vēlāk par nākamā gada vasaru, bet to nosaukums mainīts netiks – Tokija2020. Šī ir pirmā reize, kad olimpiādes pārcelšanas iemesls nav karš. 1916. gada vasaras spēles tika atceltas Pirmā pasaules kara dēļ, bet Otrā pasaules kara laikā vasaras un ziemas spēles nenotika 1940. un 1944. gadā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    AN 27.03.2020, 16:24:41

    Neziņas nav: sezonas turpinājuma nebūs.

  • -2
    Latvija pāri visām! 27.03.2020, 16:54:46

    Lai tik atpūšas. Būs labāka veselība.)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: