Šodien, 1. aprīlī, sākas jaunā 2020./2021. gada medību sezona. No šodienas, dodoties medībās, nepieciešamas arī jaunās, šīs sezonas mednieka sezonas kartes, kas ārkārtējās situācijas apstākļos jāiegādājas attālināti.

Bankas konts, uz kuru veicama samaksa, atrodama Valsts meža dienesta interneta vietnē. Turpat atrodams elektroniski aizpildāmais pieprasījums, kas jānosūta uz vienas izvēlētās mežniecības e-pasta adresi. Pieprasījums jānosūta kopā ar maksājuma uzdevumu elektroniskā formā.

Valsts meža dienests pārbauda mednieku apliecības derīgumu un izsniedz mednieka sezonas karti 30 dienu laikā, nosūtot elektroniskā veidā parakstītu ar drošu elektronisko parakstu uz iesniegumā norādīto e-pasta adresi.

Mednieks mednieka sezonas karti informatīviem mērķiem izdrukā un uzrāda pēc pieprasījuma medību laikā.

Viena persona, piemēram, kluba vadītājs, var pieprasīt un saņemt mednieka sezonas karti arī par citiem medniekiem, kuriem pēc tam pārsūta elektroniski saņemtos dokumentus.

Līdz 15. aprīlim atļautas bebru medības. Tāpat visu gadu atļautas mežacūku un lapsu medības. Visu gadu atļauts medīt arī Latvijas faunai neraksturīgās vai invazīvās sugas: Amerikas ūdeles, jenotsuņus, dambriežus, muflonus, Sika briežus, jenotus, nutrijas un baibakus.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    .Barons.. 01.04.2020, 17:43:10

    To vizmaz ir vien lab Ziņ iekš šo smago Laik.
    Es ir makten priecig,ka varet akal Oficijāl iet uz Jakt.
    Aber to Laps ād iekš Pavasar laik neir smukk.

  • 0
    Sandra Harmonija 01.04.2020, 22:47:59

    aiz Bušiniekiem mežā šauj, nodīra -tur pat nomet uz ceļiem , viss notiek...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: