Epidemioloģiskā situācija valstī ar COVID-19 infekcijas izplatību ietekmē daudzu nozaru darbību un, lai samazinātu risku inficēties medicīnas personālam, pacientiem un citiem iedzīvotājiem, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī un filiālē Talsos uz laiku tiks ierobežotas ambulatorās pacientu pieņemšanas.

Ar 23. martu tiek atcelti uz laiku plānveida sekundārie ambulatorie pakalpojumi un plānveida izmeklējumi, izņemot veselības aprūpes pakalpojumus šādos gadījumos:

- Grūtnieču aprūpe;

- Rehabilitācijas pakalpojumi personām, kurām pakalpojuma atlikšana rada invaliditātes risku un/vai darbspēju zaudēšanu;

- Orgānu aizstājterapijas nodrošināšana;

- Koagulācijas analīzes pacientiem ar antikoagulācijas terapiju

Atgādinām, ka no 17. marta ir pārceltas plānveida operācijas un pacientu uzņemšana plānveida ārstēšanai stacionārā un dienas stacionārā Ventspils slimnīcā un Talsu filiālē līdz brīdim, kad situācija valstī, saistībā ar Covid-19 vīrusu, normalizēsies. Uz doto brīdi slimnīcas darbinieki prognozē operāciju pārcelšanu līdz šī gada 14. aprīlim. Laiks operāciju atjaunošanai tiks precizēts, ņemot vērā rekomendācijas no Slimību profilakses kontroles centra un Veselības ministrijas par vīrusa izplatību.

Ar visiem iedzīvotājiem, kuriem bija plānota vizīte, izmeklējums vai operācija pie kāda no Slimnīcas speciālistiem, sazināsies atbildīgie darbinieki!

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca atgādina, ka neatliekamā medicīniskā palīdzība tiks nodrošināta pilnā apjomā!

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -3
    karlito 23.03.2020, 13:23:29

    Nu tā kā Ventspilī covid nav,tad ārsti tagad varēs atpūsties,ja jau tikpat kā visas procedūras atceltas....

  • -6
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 23.03.2020, 16:57:04

    Vadoties pēc Veselības ministrijas ieteikumiem, kā arī domājot par slimnīcas personāla drošību, tika pieņemts lēmums uz laiku pārtraukt ambulatoro un plānveida pakalpojumu sniegšanu. Ārstniecības iestādēs veselību atgūst iedzīvotāji ar dažādām saslimšanām, tādēļ jaunā vīrusa izplatība ir īpaši bīstama slimnīcas pacientiem ar novājinātu imunitāti. Tāpat aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem un apzināties, ka arī mediķiem savā darba vidē ir jāievēro drošības pasākumi. Tikai vesels mediķis spēs palīdzēt citiem. Turpinot ambulatoro un plānveida pakalpojumu sniegšanu slimnīcā, nozīmētu pakļaut medicīnas personālu un slimnīcas pacientus patstāvīgam riskam inficēties ar vīrusu, jo ikdienā saskārāmies, tāpat kā citas ārstniecības iestādēs, ar situācijām, kad pacienti, neievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus, turpināja doties uz konsultācijām.
    Tāpat informējam, ka stacionāra, neatliekamā medicīniskā palīdzība un minētie izņēmumi tiks nodrošināti pilnā apmērā!

  • -2
    Zinaida_ES 24.03.2020, 13:04:54

    Kas tā ap absurdu domāšanu! Ārsti tagad strādā pastiprinātas spriedzes apstākļos - visu laiku jābūt gataviem - ja nu...

    procedūras atceļ, lai cilvēki, kas varbūt ar švakāku imunitāti uz slimnīcu nāk, nedabon saslimt!

  • 0
    Skarbs vārds 23.03.2020, 13:49:31

    Kā savu turpmāko darbību plāno poliklīnika?

  • 0
    Ventspils poliklīnika 23.03.2020, 19:19:54

    Labdien!
    Ventspils poliklīnikā pašlaik ieviesti atsevišķi ierobežojumi. Ar tiem var iepazīties poliklīnikas tīmekļvietnē: https://www.ventspilspoliklinika.lv/article/lv/izverte-nepieciesamibu-apmeklet-polikliniku

  • -1
    FerdinanTs. 23.03.2020, 15:40:51

    Patoloģiskās anatomijas nodaļa gaidīšanas režīmā?

  • -8
    Līvija Gauja 23.03.2020, 16:18:05

    Nu cerams, ka tā nodaļa mūs tik drīz nesagaidīs. Un ne jau no brīva prāta tiek mazināta pacientu plūsma! Mediķiem nav vienkāršs laiks...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: