Igaunijas kompānijas "Tallink" prāmis "Romantika" ar īpašu reisu no Vācijas nogādās Rīgā Latvijas un Igaunijas tūristus, kas iestrēguši uz Vācijas un Polijas robežas.

Satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) padomniece komunikācijas jautājumos Baiba Ābelniece norādīja, ka ministrijā ir saskaņota "Tallink" prāmja ienākšana Rīgas ostā.

"Romantika", kas pašlaik atrodas Rīgas ostā, jau otrdien dosies uz Zasnicu Vācijā, kur uzņems Latvijas un Igaunijas tūristus, kas nevar atgriezties mājās ar autotransportu, jo Polija nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatīšanos slēgusi robežu, preses konferencē Tallinā paziņoja Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu.

Savukārt "Tallink" valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene informēja, ka "Romantika" no Rīgas ostas izies ne vēlāk kā pulksten 20, un ceļš līdz Zasnicai ilgs apmēram diennakti. Zasnicā prāmis uzņems Latvijas un Igaunijas tūristus un viņu transportlīdzekļus un dosies uz Rīgu, ceļā pavadot apmēram 16 stundas.

"Tallink" vadītājs norādīja, ka visiem pasažieriem tiks nodrošinātas vietas kajītēs un ēdināšana.

Biļetes uz šo reisu tiks pārdotas par simbolisku cenu, jo izdevumus kompānijai "Tallink" kompensēs Latvijas un Igaunijas valdības, sacīja Negene.

Viņš piebilda, ka tiek apsvērta iespēja, ka "Romantika" koronavīrusa krīzes laikā varētu turpināt kursēt maršrutā Ventspils-Zasnica, nodrošinot kravu plūsmu.

Ierasti "Romantika" kursēja maršrutā Rīga-Stokholma, taču, Latvijai slēdzot robežas starptautiskajiem pasažieru pārvadājumiem, reisus uz Zviedrijas galvaspilsētu prāmis ir pārtraucis.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    vietejais.... 17.03.2020, 15:47:24

    o,ta ir laba zina.

  • -2
    Kārlis_ 17.03.2020, 16:26:39

    Žēl, ka pa vēlu un pa mīkstu rīkojas gan valdība, gan cilvēki neuztver nopietni šo situāciju!


    Pēc tam visi raudās!

  • 0
    juris700 17.03.2020, 18:49:48

    Nu ja..mums te itkā vīrusu nav....vajag ievest tak..bizness

  • 0
    reku 18.03.2020, 15:43:53

    Robežu vajadzēja slēgt jau tad,kad slimība sāka plosīties pie ķīnīzeriem,nevis gaidīt,kamēr izplatās pa Eirōpu!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: