Ventspils poliklīnikas administrācija, pamatojoties uz Ministru kabineta (MK) rīkojumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem pret sevi un citiem un izvērtēt nepieciešamību apmeklēt ārstniecības iestādi.

Ārkārtējā situācija valstī izsludināta ar mērķi ierobežot koronavīrusa ''Covid-19'' izplatību, un rīkojums būs spēkā mēnesi - līdz 14. aprīlim. Rīkojums paredz virkni ierobežojumu un rekomendāciju, cita starpā ārstniecības iestādēm jāierobežo trešo personu apmeklējumu.

Tādēļ Ventspils poliklīnikas administrācija aicina:

- ja jums ir elpceļu infekcijas simptomi, izvērtēt iespēju pārcelt pierakstu uz ārsta konsultāciju vai izmeklējumu;

- apmeklētājus, kuriem nav pieraksta pie ārsta vai uz izmeklējumu, poliklīnikā neienākt;

- ja esat atgriezies no ''Covid-19'' skartās teritorijas un jums ir elpceļu infekcijas simptomi, poliklīnikā neienākt un zvanīt uz tālruņa numuru 113.

Lai pārceltu plānoto konsultāciju vai izmeklējumu vai veiktu pierakstu, poliklīnika lūdz sazināties ar Ventspils poliklīnikas reģistratūru, zvanot uz tālruņa numuru 636 22131 vai rakstot ziņu uz e-pasta adresi registratura@ventspilspoliklinika.lv.

Vienlaikus valdība aicina iedzīvotājus atturēties no ārvalstu braucieniem. Tiem, kas atgriezušies no ''Covid-19'' skartajām teritorijām (tās iespējams apskatīt Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) tīmekļvietnē: https://spkc.gov.lv/lv/aktualitates/get/nid/769) vai bijuši saskarē ar kādu no ceļotājiem, jāveic īpaši piesardzības pasākumi, tostarp 14 dienas pēc izbraukšanas no konkrētās teritorijas, jānovēro savs veselības stāvoklis, divas reizes dienā mērot ķermeņa temperatūru; ja parādās kādas akūtas elpceļu infekcijas pazīmes (iesnas, klepus, rīkles iekaisums, paaugstināta ķermeņa temperatūra, elpošanas traucējumi), nekavējoties zvanīt uz tālruņa numuru 113; jāatrodas mājas karantīnā un jābūt pieejamiem saziņai un sadarbībai ar ģimenes ārstu un citām ārstniecības personām. Tāpat šie cilvēki aicināti nepakļaut citus inficēšanās riskam, cenšoties samazināt tiešus kontaktus ar citiem cilvēkiem, nedoties uz darbu un sabiedriskām vietām, un iespēju robežās neizmantot sabiedrisko transportu, kā arī pirmās nepieciešamības preču un pārtikas iegādei izmantot piegādes pakalpojumus vai tuvinieku palīdzību, izvairoties no kontakta ar piegādātājiem (ja nav citu risinājumu, veikalu apmeklēt ar medicīnisko masku un laikā, kad veikalā ir mazāk cilvēku, ievērojot divu metru distanci no citiem apmeklētājiem un pārdevējiem).

Lai pasargātu sevi, aicinām:

- rūpīgi mazgāt rokas;

- izvairīties no kontaktēšanās ar cilvēkiem, kas slimo ar elpceļu akūtu infekciju;

- izmantot vienreizlietojamās salvetes;

- rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt sabiedriskas vietas un pasākumus.

MK 12. marta rīkojumu “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” iespējams apskatīt MK tīmekļvietnē: https://www.mk.gov.lv/lv/aktualitates/par-arkartejas-situacijas-izsludinasanu

Sekot līdzi aktuālajai informācijai, kā arī iepazīties ar dažādiem ieteikumiem iespējams SPKC tīmekļvietnē: https://spkc.gov.lv/lv/aktualitates/get/nid/769

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    ventspilniece.lv 15.03.2020, 14:58:45

    Jautājums poliklīnikai.
    Līdz šim receptes zālēm,kuras lietojamas ilgstoši,varēja dabūt pieteikt pie ģimenes ārstes medmāsiņas,procedūru telpā,vienīgi kartiņa bija reģistratūrā jānoliek.
    Kā būs tagad,kad nav vēlams lieku reizi uz poliklīniku bez nopietnas vajadzības iet?Vai pa telefonu nevarēs?

  • 0
    Ventspils poliklīnika 16.03.2020, 09:43:49

    Labdien!
    Jā, ņemot vērā pašreizējo situāciju, gadījumos, kad nepieciešama tikai recepte, aicinām telefoniski sazināties ar savu ģimenes ārstu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: