Visās tirdzniecības vietās, tajā skaitā veikalos, tirgū un aptiekās pircējiem būs jāievēro divu metru distance, informēja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietniece Zaiga Liepiņa.

Šodien, 16. martā ministrijas pārstāvji tikās ar tirgotājiem un puses vienojušās, ka patlaban būtiskākais nosacījums veselības drošības pasākumiem tirdzniecības vietās ir paredzēt, ka starp pircējiem ir jāievēro divu metru distance.

Neievērojot šīs prasības gan tirgotājiem, gan pircējiem varēs paredzēt administratīvo atbildību.

Tiesa, lai šī prasība stātos spēkā, par to lēmums jāpieņem Ministru kabinetam. Valdība par to to varētu lemt rītdienas, 17. marta, valdības sēdē.

EM un tirgotāji šodien sprieduši arī jautājumu par darba laika izmaiņām tirdzniecības vietās, tomēr patlaban netika pieņemts lēmums ierobežot tirdzniecības vietu darba laiku. Tirgotāji paši apņēmušies pēc vajadzības vai nu saīsināt, vai pagarināt darba laiku.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • 0
    Guncis 16.03.2020, 15:31:29

    Jautājums, kurš mērīs šo divu metru distanci starp pircējiem? Un, ja tagad kāds man tuvosies tuvāk par šiem 2 metriem, ko darīt, lai nesauktu pie administratīvās atbildības? Tad jau sanāk, ka mikroautobuss labākajā gadījumā var pārvadāt tikai 2 pasažierus. Absurds kaut kāds....

  • -4
    Kristīne Bāne 16.03.2020, 16:18:15

    Man jau patīk šitas distances un vis pārējais .. bet vai vekalos nevajadzētu ieverot arī sanitarās normas ? Piemēram veikalos Citro kur svaigi ceptās bulcinas un maizītes sakrāmetas grozos neapklatas un klat tiek pilnīgi visi baciļi un cilveki ar rokam apgrāpsta un kads vēl uzškauda ! Ta pat arī tirgū gaļas nodaļas kur ir kūpinajumi viss stav neapklāts ! Mums jaievero distance bet kāda jēga ja produktus tā pat ar baciļiem nopirksim

  • 0
    Karusel8 16.03.2020, 16:25:08

    Ko dos tā distance? Labāk būtu pārbaudīts , lai ieceļotāji no pārējām valstīm sēdētu karantīnā, tāpat kā “Liedags” īpašniece atgriezās 3 dienas atpakaļ no Polijas ar preci un droši apkalpo visus savā veikalā! To visi zin un vienalga aizver acis

  • 0
    Eva Glaudane 16.03.2020, 22:02:01

    Bet ko darīt nabaga pārdevējiem kas joprojām bez maskām sēž kasēs visu dienu!Arī viņiem ir ģimenes!Ja ir maskas,nēsājiet,nekaunēsimies to darīt! Darba devēji mēģiniet to nodrošināt!

  • 0
    covid-19 Ventspils.lv 17.03.2020, 09:48:25

    Kaut vai 3 metru distanci,vienalga,kam būs lemts no vīrusa mirt,tas nekur nespruks!

  • -1
    nomaļnieks 17.03.2020, 10:22:40

    Ir risinājums distances ievērošanai - pie ieejas veikalā(arī citās iestādēs), jāizvieto 4 m gari kāti ar atzīmi pa vidu. Vietu, kur ir atzīme, liek padusē un tādējādi uz abām pusēm būs noteiktie 2 metri. Var teikt, ka nav parocīgi, bet ir arī pozitīvas nianses - var uzkarināt dažādas mantas, kā mēteli vai ko citu.

  • 0
    Uzraugs 17.03.2020, 10:33:36

    Ja būs tie kāti no koka,čigāni nospers un aizstieps mājās krāsni ko kurināt!
    Ja metāla-uz Čermetu.Varbūt vienīgi no plastmasas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: