Kā jau ziņots,12. marta vakarā Ministru kabinets izsludinājis visā valsts teritorijā ārkārtējo situāciju līdz 14. aprīlim. Ventspils Izglītības pārvalde jau pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas aktīvi strādāja pie preventīvu pasākumu plānošanas un veikšanas un izstrādāja Rīcības plānu vīrusa COVID-19 profilaksei un gatavībai infekcijas uzliesmojumam.

12. martā tika sasaukta izglītības iestāžu vadītāju un pirmsskolu iestāžu un skolu māsu ārkārtas sanāksme, lai kopā ar skolu ārstu Gundaru Kukli pārrunātu šī brīža situāciju un turpmāko rīcību. 13. martā, notika atkārtotas Ventspils Izglītības pārvaldes sanāksmes ar pirmsskolu izglītības iestāžu vadītājiem un skolu direktoriem, kurās iestāžu vadība tika informēta par rīcību noteiktajā ārkārtas situācijā - par telpu un inventāra regulāru dezinfekciju, par personīgās higiēnas ievērošanu (gan audzēkņiem, gan personālam), par kārtību, pirmsskolu audzēkņiem ierodoties iestādē (temperatūras mērīšana, reģistrēšana), par nepiederošo personu uzturēšanos izglītības iestādēs, par saziņas līdzekļu noteikšanu (e-klase, kontaktpersonas katrā iestādē) un par plānoto pasākumu (pieredzes apmaiņu braucienu, svētku pasākumu, projektu, sacensību) atcelšanu šajā periodā.

Ministru kabineta izsludinātā ārkārtējā situācija paredz, ka, apmeklējot pirmsskolas izglītības iestādi, vecākiem jāiesniedz rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene nav apmeklējuši vīrusa skartās teritorijas, nav bijis kontaktā ar saslimušajiem vai kontaktpersonām, kā arī vecākiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu. Šobrīd Ventspils pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes nodrošina pakalpojumus atbilstoši valstī Krīzes vadības padomes noteiktajam, tomēr iespēju robežās aicinām vecākus nodrošināt bērnu pieskatīšanu ģimenē. Vienlaikus informējam, ka regulāri tiek veikta telpu un inventāra dezinfekcija, īpaši pastiprināta vērība tiek pievērta pareizai roku mazgāšanai, un šobrīd darbs tiek organizēts tā, lai pēc iespējas mazinātu audzēkņu savstarpējo kontaktu pirmsskolā. Tāpat darbam pirmsskolās tiks piesaistītas skolu māsas.

Savukārt skolās, kā arī profesionālās ievirzes un interešu izglītības iestādēs, atbilstoši Krīzes vadības padomes noteiktajam, klātienes mācību process tiek pārtraukts, un pēc pavasara brīvlaika mācības tiks nodrošinātas attālināti, izņemot centralizēto valsts pārbaudījumu norisi, kas tiks pārcelta uz pēc iespējams plašākām telpām, lai būtu iespējams galdus izvietot pēc iespējas tālu vienu no otra. Apzināti arī tālmācības programmas izglītojamie, kuri bija plānojuši eksāmenus kārtot klātienē. Divi no šiem skolēniem Latvijā atrodas jau ilgāk nekā 14 dienas, līdz ar to eksāmenus varēs kārtot, taču pārējie divi izglītojamie eksāmenus kārtos noteiktajā papildtermiņā. Jau izveidotas un vecākiem izsūtītas anketas, apzinot digitālo resursu pieejamību mājās un skolas vecuma bērnu skaitu katrā ģimenē. Nākamās nedēļas laikā aptauja tiks veikta atkārtoti. Tāpat apzināti attālinātu mācību nodrošināšanai nepieciešami informācijas tehnoloģiju un finanšu resursi. Aicinām sekot līdzi aktuālākajai informācijai saistībā ar attālināto mācību nodrošināšanu, kas būs pieejama e-klasē.

Klātienes mācību process pārtraukts arī Ventspils Mūzikas vidusskolā, Ventspils Augstskolā un Ventspils Tehnikumā, kas turpmāk līdz 14. aprīlim nodrošinās mācību procesu attālināti. Arī Sporta skolā “Spars” pārtraukti visa veida treniņi un dalība sacensībās. Tāpat līdz 14. aprīlim pārtrauktas XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieku atlases skates, konkursi, kopmēģinājumi un citi pasākumi.

Vienlaikus Ventspils pilsētas pašvaldības mācību iestādes ir nodrošinātas ar dezinfekcijas līdzekļiem pietiekamā daudzumā, turklāt pasūtīti vēl jauni preču apjomi. Tiek veikta un turpmāk regulāri tiks veikta telpu un inventāra dezinfekcija.

Video Izglītības pārvaldes vadītāja Ineta Tamane pastāstīja par situāciju pilsētas izglītības iestādēs.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -4
    otrakeda . 13.03.2020, 15:46:50

    Nu tu i ziķers riktigs!
    tu jau zinaj šito liet,no bernibs.
    taus fāters jau to pastāstij tev
    pirms tie draņk virus nonac uz to zem,vaj ne :)

  • -4
    otrakeda . 13.03.2020, 15:54:15

    Va ta,
    maza vīriņ
    ikdiens raudašan konferenc a būs
    atcelt? Nu žēl,viš tik skaist raudaj-
    kā tād meiten,pēc nakts pasākum
    kad ir pazaudēt to sāv nevainīb!

  • -18
    keda 13.03.2020, 16:02:27

    Ar ko pats sirgsti, klauniņ?

  • -3
    otrakeda . 13.03.2020, 16:55:48

    tu,keda,arī ap to pazemes vietu grozies
    izēlies labāk dzīvi,lai dzīvotu!
    Reāli!

  • 0
    Uzraugs 15.03.2020, 07:51:36

    Tas vīrelis rūtainajā žaketē arī,iespējams ,ietilpst tajā riska grupā,ko vīruss "izsvītro" vispirmām kārtām.
    Varbūt tiesnešiem vairs darba daudz nebūs?

  • -5
    Info centrs 15.03.2020, 08:27:19

    Labdien,
    Aktuālā informācija par pirmsskolu un skolu darbu ārkārtas situācijā pieejama šeit: https://www.ventspils.lv/lat/pilseta_parvalde/186513-par-pirmsskolu-un-skolu-darbu-arkarteja-situacija-precizeta-14.03.2020.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: