Centra sākumskolas zēnu vokālais ansamblis un Kultūras centra vokālais ansamblis ''Mazā prinča planēta'' piedalījās Valsts izglītības satura centra organizētā vokālās mūzikas konkursa ''Balsis 2020'' Kurzemes novada kārtā, kas notika Kuldīgā.

Uz vēsturiskā novada kārtu tradicionāli tiek izvirzīti divi labākie ansambļi no katras pilsētas vai novada. Arī otrajā kārtā ventspilnieki parādīja, ka ir vieni no labākajiem visā Kurzemē, gūstot atzinību no profesionālās žūrijas komisijas.

Konkursā katrs ansamblis izpildīja trīs dziesmas - latviešu tautasdziesmu/apdari a cappella par tēmu ''rotā'', brīvas izvēles latviešu tautasdziesmas apdari a cappella, kurā izmantoti mūsdienīgi izteiksmes līdzekļi, kā arī vienu daļu no Imanta Mežaraupa rapsodijas-kantātes ''Nu ir laiks Rīgā braukt'' klavieru pavadījumā.

Kurzemes novada posmā pārliecinoši labākos rezultātus un Augstāko pakāpi ieguva vokālais ansamblis ''Mazā prinča planētas''. Arī Centra sākumskolas zēnu vokālais ansamblis žūrijas vērtējumā ieguva Augstāko pakāpi.

Ansambļi, kas izvirzīti konkursa trešajai kārtai Rīgā, tiks paziņoti tad, kad otrās kārtas skates būs izskanējušas visos novados. Gatavojoties konkursa trešajai kārtai, dalībniekiem būs jāapgūst visas sešas rapsodijas-kantātes ''Nu ir laiks Rīgā braukt'' daļas, kā arī divas jaunas dziesmas, kas nav izpildītas iepriekšējās kārtās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: