Zibakcijas "Sakām "Paldies!"" organizatori aicina Latvijas iedzīvotājus katru vakaru plkst. 21 atvērt logus, aplaudēt un pateikties visiem atbildīgajiem dienestiem un visiem, kas nepagurstoši stājas ierindā, lai risinātu ārkārtējās situācijas radītos sarežģījumus.

Vakar pirmā akcija ir aptvērusi visu Latviju - Saldus, Daugavpils, Kuldīga, Sigulda, Rīga un citu pilsētu iedzīvotāji ar prieku iesaistījās un piedalījās zibakcijā, par to vēstot arī sociālajos medijos.

Zibakcijas organizatori uzsvēra, ka cīņa ar vīrusu turpinās un atbildīgajiem dienestiem tas prasīs vēl daudz spēka, kā arī fizisku un emocionālu izturību. Viņuprāt, sabiedrība šobrīd var palīdzēt, emocionāli uzmundrinot visus, kam jāstājas cīņas pirmajās rindās un reizi dienā pateikt "Paldies!" ar dažu minūšu kopā būšanu un pateicības vārdiem.

Iedzīvotāji tiek aicināti filmēt notiekošo un dalīties ar uzfilmēto materiālu sociālajos medijos ar mērķi iedvesmot atbildīgos dienestus un aicināt piedalīties visus pazīstamos laba gribas cilvēkus - radus, draugus, kaimiņus, kolēģus, paziņas un visus, kas grib pateikties un iedvesmot.

Jau ziņots, ka no piektdienas līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -3
    qwerty 20.03.2020, 13:52:18

    Reiz mūsu mājas sētniecei ,brīdī kad viņa uzkopa kāpņu telpu , pateicu -,,Paldies par darbu''. Reakcija? Nulle! Drīzāk no viņas skatiena varēja nolasīt - Nu ko te vazājas ,piebradā, būtu labāk piecīti iedevis...
    Es nezinu ,vai šāda akcija iedvesmo mediķi ,policistu? Tas ir viņu darbs! Kaut kā esam sākuši izrādīties ar šādiem ,,paldies un aplausiem'', plaukšķinām pilotiem par lidmašīnas nosēdināšanu. Sviests. Lidmašīnas lielākoties sēdina automātika ,pilots tikai pieskata. Kāpēc tad neplaudēt VR šoferim ,kurš tevi ieveda Rīgas autoostā? Tak arī meistars! Kāpēc tad neplaudēt zobārstam par plombi? Malacis taču.Vai kasierei Rimi neuzplaudēt?
    Būsim reāli. Ir cilvēki ar tādām profesijām ,kur par viņu darbu maksā algu. Tāds ir viņu darbs un viņu izvēle. Ja reiz gribam viņiem teikt paldies, tad darām to klātienē, pasakām acīs skatoties. Paldies, tas ir vārds kam ir adresāts! Nevis izkliegts tumsā sevi piārējot!

  • -9
    keda 20.03.2020, 14:02:12

    Viena lieta ir būt karavīram miera laikā un kas pavisam cits - būt karavīram frontē. Tas ari ir tas, par ko saka paldies mediķiem, kārtības sargiem - šobrīd viņi faktiski strādā kaujas apstākļos un viņiem nav variantu palikt mājās un lieki neriskēt.

  • -10
    Latvija pāri visām! 20.03.2020, 14:57:28

    Plaukšķināt? Labāk gan aizlūgšu Dievu par viņiem.

  • -3
    Nif nifs 20.03.2020, 22:26:11

    Ākstība.

  • -3
    Jeska 22.03.2020, 13:20:58

    Kāds stulbums ((((

  • -1
    Nah Nahs XI 22.03.2020, 15:23:49

    Labas maskas.
    https://www.3m.co.uk/3M/en_GB/company-uk/3m-products/~/3M-Reusable-Half-Face-Mask-6000-Series/?N=5002385+3292810736&rt=rud
    Vēl var dabūt "Mājai un dārzam".

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: