Kā jau ziņots 12. martā Ministru kabinets izsludinājis visā valsts teritorijā ārkārtējo situāciju līdz 14. aprīlim. Ventspils Izglītības pārvalde jau pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas aktīvi strādāja pie preventīvu pasākumu plānošanas un veikšanas un izstrādāja Rīcības plānu vīrusa COVID-19 profilaksei un gatavībai infekcijas uzliesmojumam Ventspils pilsētā.

Ministru kabineta izsludinātā ārkārtējā situācija paredz, ka, apmeklējot pirmsskolas izglītības iestādi, vecākiem reizi nedēļā jāiesniedz rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene nav apmeklējuši vīrusa skartās teritorijas, nav bijis kontaktā ar saslimušajiem vai kontaktpersonām, kā arī vecākiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu.

Apliecinājuma paraugs pieejams ŠEIT

Šobrīd Ventspils pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes nodrošina pakalpojumus atbilstoši valstī Krīzes vadības padomes noteiktajam, tomēr iespēju robežās vecāki tiek aicināti nodrošināt bērnu pieskatīšanu ģimenē. Vienlaikus izglītības pārvalde informē, ka regulāri tiek veikta telpu un inventāra dezinfekcija, īpaši pastiprināta vērība tiek pievērsta pareizai roku mazgāšanai, un šobrīd darbs tiek organizēts tā, lai pēc iespējas mazinātu audzēkņu savstarpējo kontaktu pirmsskolā. Tāpat darbam pirmsskolās tiks piesaistītas skolu māsas.

Savukārt skolās, kā arī profesionālās ievirzes un interešu izglītības iestādēs, atbilstoši Krīzes vadības padomes noteiktajam, klātienes mācību process tiek pārtraukts, un pēc pavasara brīvlaika mācības tiks nodrošinātas attālināti. Jau izveidotas un vecākiem izsūtītas anketas, apzinot digitālo resursu pieejamību mājās un skolas vecuma bērnu skaitu katrā ģimenē. Nākamās nedēļas laikā aptauja tiks veikta atkārtoti. Tāpat apzināti attālinātu mācību nodrošināšanai nepieciešami informācijas tehnoloģiju un finanšu resursi. Izglītības pārvalde aicina sekot līdzi aktuālākajai informācijai saistībā ar attālināto mācību nodrošināšanu, kas būs pieejama e-klasē.

Ņemot vērā 14. martā veiktos Ministru kabineta grozījumus sākotnējā rīkojumā ''Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu'', centralizēto svešvalodas eksāmenu norise 12. klasēm pārcelta uz maiju.
Šobrīd plānots, ka eksāmenu norise tiks organizēta laika posmā no 2020. gada 12. maija līdz 15. maijam:
- angļu valodā rakstu daļa - 12. maijā, mutvārdu daļa - 12., 13. un 14. maijā;
- vācu valodā rakstu daļa un mutvārdu daļa - 13. maijā;
- krievu valodā rakstu daļa - 14. maijā, mutvārdu daļa - 14. un 15. maijā;
- franču valodā rakstu daļa un mutvārdu daļa - 15. maijā.

Klātienes mācību process pārtraukts arī Ventspils Mākslas skolā, Ventspils Mūzikas vidusskolā, Ventspils Augstskolā un Ventspils Tehnikumā, kas turpmāk līdz 14. aprīlim nodrošinās mācību procesu attālināti. Arī Sporta skolā “Spars” pārtraukti visa veida treniņi un dalība sacensībās. Tāpat līdz 14. aprīlim pārtrauktas XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieku atlases skates, konkursi, kopmēģinājumi un citi pasākumi.

Vienlaikus informējam, ka Ventspils pilsētas pašvaldības mācību iestādes ir nodrošinātas ar dezinfekcijas līdzekļiem pietiekamā daudzumā, turklāt pasūtīti vēl jauni preču apjomi. Tiek veikta un turpmāk regulāri tiks veikta telpu un inventāra dezinfekcija.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -1
    .Barons.. 15.03.2020, 15:44:28

    Būt gaužam lab liet,ja to Ārkārtig zituācij būt pagarinat vel uz vien Mēnes.
    Lidz 14.-to Maij.

  • 0
    Pipars 15.03.2020, 19:16:07

    Bet Rīga ar ir vīrusa skartā teritorija,tas nozīmē ka ja ir bijuši Rīgà tad ar nevar iet uz dārziņu?
    --------
    a bērns un ģimene nav apmeklējuši vīrusa skartās teritorijas,

  • 0
    Lidija Ābola 15.03.2020, 19:41:23

    Tomēr man kā vecmāmiņai ir jautājumi: ja iepriekš Rīkojumā 103. teikts, ka bērnu dārzam jāapliecina, ka nav būts Covid skartajās teritorijās, tad 14.marta rīkojuma nr.103 grozījumu 4.2. punkts saka: “... rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene nav pēdējo 14 dienu periodā bijuši ārvalstīs...” . Tātad arī LT vai EST skaitās, pareizi?

    Vai bērnu dārzos visas grupiņas strādās vai arī tiks veidota dežūrgrupa?

  • 0
    ventspilnieks 36,7 15.03.2020, 22:26:49

    Tā kā visa pasaule ir skarta, loģiski.

  • 0
    ventspilnieks 36,7 15.03.2020, 22:29:14

    Pareizi te pieminēja Rīgu. Agrāk vai vēlāk korona te būs un atvilks viņu tieši no turienes.
    Kas ar prāmjiem, tie kursē, tos pārbauda? Mums te valsts valstī, kur ir vīrs rūtainajā žaketē. Jādod pavēli kontrolēt visas robežas ap Lemburģiju.

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde 16.03.2020, 12:40:08

    Labdien!
    Balstoties uz Ministru kabineta 2020. gada 12. marta rīkojumu Nr. 103 un tajā 2020. gada 13. un 14. martā veiktajām izmaiņām, lai apmeklētu pirmsskolas izglītības iestādi, vecākiem reizi nedēļā jāiesniedz pirmsskolas izglītības iestādē rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene nav pēdējo 14 dienu periodā bijuši ārvalstīs, nav bijuši kontaktā ar saslimušajiem vai kontaktpersonām, un vecākiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu. Arī Lietuva un Igaunija ir ārvalstis. Rīgas teritorija šobrīd nav iekļauta Ministru kabineta izdotajā rīkojumā, taču aicinām vecākus būt atbildīgiem un iespēju robežās nodrošināt bērnu pieskatīšanu mājās.
    Šobrīd Ventspils pirmsskolas izglītības iestādes nodrošina pakalpojumus atbilstoši Krīzes vadības padomes noteiktajam. Katra pirmsskolas izglītības iestāde izvērtē nepieciešamo grupu skaitu un attiecīgi organizē savu darbu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: