Valdība otrdien, 11. februārī atbalstīja grozījumus Satiksmes ministrijas (SM) nolikumā, kas nosaka, ka ministrija būs valsts kapitāla daļu turētāja VAS "Ventas osta".

Pērn 18. decembrī Ministru kabinets izdeva rīkojumu par "Ventas ostas" dibināšanu un noteica, ka SM ir tās kapitāla daļu turētāja. Otrdien valdībā SM nolikums tika papildināts ar informāciju, ka SM ir "Ventas ostas" valsts kapitāla daļu turētājs.

Tādējādi SM ir valsts kapitāla daļu turētāja 14 kapitālsabiedrībās - VSIA "Autotransporta direkcija", VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija", VAS "Latvijas valsts ceļi", VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs", VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"", VAS "Latvijas gaisa satiksme", VAS "Latvijas dzelzceļš", VAS "Latvijas jūras administrācija", VAS "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs", VAS "Latvijas pasts", AS "Pasažieru vilciens", SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas", AS "Air Baltic Corporation" un AS "Ventas osta".

SM ir vadošā valsts pārvaldes iestāde transporta un sakaru nozarēs. Transporta nozare ietver dzelzceļa, autosatiksmes, jūrniecības un aviācijas apakš­nozares, kā arī pasažieru pārvadājumu, tranzītpārvadājumu un bīstamo kravu pārvadājumu jomas. Autosatiksmes apakšnozare ietver autotransporta, autoceļu un ceļu satiksmes drošības jomas. Sakaru nozare ietver elektronisko sakaru (arī sakaru un datu pārraides kanālus valsts pārvaldes jomā) un pasta apakšnozares.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -3
    domāju 11.02.2020, 14:30:16

    Šobrīd ir brīvosta ar brīvostas pārvaldi un miljoniem vēriem īpašumiem. IR VAS Ventas osta ar 35 tūkst kapitālu. Interesanti, kā tie 35 tūkst pārņems tos miljonus....

  • -6
    Opaps 11.02.2020, 18:38:39

    Atradīs iespēju , lai ventspilniekus nospiestu uz ceļiem un apraktu. Atkal brauks uz ASV ,lai to izdarīt , jo pašiem nav sajēgas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: