Piektdien, 14. februārī, no plkst. 16. līdz 19. tirdzniecības centra ''Tobago'' telpās norisināsies Valentīna dienai veltīts Ventspils skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgus CITS BAZĀRS.

Gadatirgū savu produkciju piedāvās 28 skolēnu mācību uzņēmumi no Ventspils skolām, Ventspils novada un Rīgas. Apmeklētāji varēs gan iepazīties ar skolēnu veikumu, gan arī novērtēt viņu uzņēmību un motivēt turpmākajam darbam, iegādājoties preces.

Pilsētas līmeņa tirdziņos skolēni gūst pieredzi, tiekoties ar lielāku pircēju skaitu un redz arī citu uzņēmumu darbošanos. 7. martā daļa no Ventspils uzņēmumiem piedalīsies Pavasara gadatirgū, kas norisināsies Rīgā un kurā pulcēsies ap 300 mācību uzņēmumiem no visas Latvijas.

Uzņēmumus veido un vada paši skolēni ar skolotāja konsultanta palīdzību. Darbojoties mācību uzņēmumā jaunieši iegūst jaunas praktiskas zināšanas un prasmes dažādās jomās. Skolēnu mācību uzņēmums mācību nolūkos pilda īsta uzņēmuma funkcijas un darbojas reālā vidē - skolēni ražo un pārdod preces vai pakalpojumus. Mācību uzņēmumi darbojas “Junior Achievement Latvija” programmas ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: