Piektdien, 31. janvārī, plkst.17 Galvenā bibliotēka aicina apmeklēt lekciju ''Elpceļu slimību dabiska ārstēšana'', kas tiek piedāvāta pašvaldības programmā ''Ventspils - mazulim draudzīga pilsēta''.

Lekcijā stāstīs par svarīgāko imunitātes stiprināšanā, par iesnu un klepus dabisku ārstēšanu, paaugstinātas temperatūras nozīmi un pareizu tās kontrolēšanu. Varēs uzzināt kā mājas apstākļos palīdzēt saviem bērniem, sev un tuviniekiem dabiski atveseļoties, kā nenonākt līdz slimošanai. Būs arī praktiski padomi elpceļu slimību ārstēšanai - kompreses, masāžas, inhalācijas, deguna teipošana, ārstnieciskās vannas, imunitātes stiprināšana.

Lekciju vadīs Aija Apsīte - seritificēta ārsta palīdze, pareizas mazuļa aprūpes un bērna nēsāšanas konsultante, sertificēta masiere. Viņa apguvusi Bobata metodes konceptu, Vojta terapijas pamatprincipus, ergonomiju, zīdaiņu psiholoģiju, kinezioloģisko teipošanu, teipošanu pediatrijā un ginekoloģijā. Drēzdenē ieguvusi profesionālas zināšanas par to, kā pareizi nēsāt bērnu, ņemot vērā viņa anatomiskās, fizioloģiskās un psiholoģiskās vajadzības. Apmeklējot kursus gan Vācijā, gan Latvijā apguvusi kinestētisko hendlingu.

Masāžas un konsultācijas par pareizu bērnu nēsāšanu ir Aijas Apsītes vaļasprieks, kas ir kļuvis par profesionālu nodarbošanos. ''To varu saukt par savu sirds darbu, no kura gūstu bezgala daudz prieka. Dievs man ir devis talantu saprasties ar bērniem un vecākiem, izprotot viņu vajadzības un izmantojot ne tikai vārdus, bet arī sajūtas, pieskārienu un kustību. Spēju saprast vecākus, izskaidrot un nomierināt, ja ir tāda nepieciešamība. Nopietni iedziļinos katrā konkrētajā situācijā un profesionāli to atrisinu,'' par sevi saka Aija Apsīte.

Ieeja uz lekciju ir bez maksas. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: