Ungārijas pilsētā Debrecenā notika Eiropas čempionāts šorttrekā pieaugušajiem, kurā 8. vietu 1000m distancē izcīnīja Roberts Krūzbergs. Vēl Eiropas čempionātā piedalījās Kārlis Krūzbergs un Anna Jansone.

Roberts gan priekšsacīkšu, gan ceturtdaļfināla slidojumos izcīnīja otrās vietas un kvalificējās pusfinālam, kurā palika trešais, kas deva vietu B finālā. Tajā sacentās tikai Krūzbergs un Izraēlas šorttrekists Vladislavs Bikanovs. Pēc vienas minūtes un 37,646 sekundēm finišēja sāncensis, bet Krūzbergs viņam zaudēja 68 sekundes tūkstošdaļas, tādējādi izcīnot 8. vietu.

500m, kurā sasniedza jaunu personisko rekordu 41,611 sekundes, un 1500m distancēs Krūzbergs izcīnīja 16. vietu. Eiropas čempionātā piedalījās 40 sportisti un kopvērtējumā Krūzbergam 12. vieta.

Stafešu komanda, kurā startēja Roberts Krūzbergs, Kārlis Krūzbergs, Reinis Bērziņš un Endijs Vīgants piedalījās arī 5000 metru stafetē, kur pirmajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā finišēja otrie aiz krievu sportistiem. Tiesa, Latvija tika sodīta par bloķēšanu ar roku, kamēr trešajā vietā finišējusī Polija saņēma sankcijas par nepareizu stafetes maiņu, tādējādi latviešiem pusfināls gāja secen.

16 gadus vecā Anna Jansone kopvērtējumā ierindojās 37. vietā, bet labāko rezultātu sasniedza 1000 metros, kur bija 24. vietā, 500m ierindojās 34. vietā, bet 1500m 37. vietā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: