Piektdien, 22. novembrī, no plkst. 16 līdz plkst. 19 tirdzniecības centra ''Tobago'' telpās norisināsies skolēnu mācību uzņēmumu tirdziņš ''CITS BAZĀRS''.

Šajā skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) pasākumā piedalīsies vairāk nekā 20 jauniešu veidoti skolēnu mācību uzņēmumi no Ventspils izglītības iestādēm, Ventspils novada un arī Rīgas skolām, kuri piedāvās savus oriģinālos izstrādājumus.

Pasākuma laikā skolēnu mācību uzņēmumus skatīs un vērtēs žūrija, kuras uzdevums būs iepazīties ar skolēnu mācību uzņēmumu stendiem un novērtēt jauniešu biznesa idejas un izpildījumu.

''Veidojot savu mācību uzņēmumu, skolēns apgūst ne tikai zināšanas par uzņēmējdarbību un pārdošanu, bet vēl virkni dzīvē nepieciešamu un noderīgu prasmju - prezentēšanas prasmi, spēju strādāt komandā, veiksmīgas saskarsmes un organizēšanas kompetences. Tā ir neatsverama pieredze jaunam cilvēkam jau skolas laikā saprast un novērtēt, ko reāli nozīmē būt uzņēmējam. Tā pamazām veidojas jauna uzņēmēju paaudze, kas ar saviem uzņēmumiem sekmēs reģionu attīstību nākotnē,'' vērtē SMU programmas organizators Latvijā - Junior Achievement Latvia valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns.

Skolēnu mācību uzņēmumi darbojas teju visās Ventspils vispārizglītojošajās skolās, kā arī Jaunrades namā un katru mācību gadu tiek izveidoti kopā ap 40 uzņēmumiem, iesaistot vairāk nekā 100 skolēnus.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Eclipse_Cross 21.11.2019, 15:01:26

    Manuprāt, lieliska iespēja skolēniem saprast, kā veidot un pārvaldīt uzņēmumu.

  • 0
    Vilis Skuja VII 21.11.2019, 16:17:10

    Cerams,ka VIDs neuzliks savu plēsīgo ķetnu uz labi domātu pasākumu...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: