Ventspilnieks Eduards Trusevičs turpina veiksmīgi startēt veterānu mačos svaru bumbu celšanā, šoreiz atvedot zelta medaļu kolekciju no plašām starptautiskām sacensībām Baltkrievijā.

Sacensības risinājās Baltkrievijas pilsētā Grodņā, bet kopīgiem spēkiem tās organizēja trīs federācijas, tajā skaitā arī Starptautiskās svarabumbu sporta federācija. Uz paaugstinājuma kāpa gan šī sporta veida profi, gan veterāni, bet Latvijas bija ieradusies ar 14 svara bumbu celšanas senioru komandu. Jāpiebilst, ka Eduardam Trusevičam šajās sacensībās tika uzticēts arī galvenā tiesneša palīga amats, tā kā bez startēšanas viņam vajadzēja nodarboties arī tiesāšanu.

Pirmajā dienā Latvijas komanda ar Truseviču sastāvā startēja stafetē, kurā izcīnīja ceturto vietu, piekāpjoties mājiniekiem, kā arī Krievijas un Ukrainas atlētiem. Nākamajās dienās pieredzējušais ventspilnieks startēja individuālajās disciplīnās, cīnoties par dažādu maču medaļām – vienviet tika izspēlētās gan pasaules čempionāta un kausa, gan Eiropas čempionāta un pat Krievijas čempionāta medaļas. «Veterānu konkurencē tas tā tiek darīts, lai dalībniekiem vienas sezonas laikā nevajadzētu braukt pa dažādiem mačiem un dažādām valstīm. Lai atvieglotu viņiem dzīvi, tie vienlaicīgi tiek rīkotas vairākas sacensības, taču katrās no tām cīņa sākas no jauna un ar vienu piegājienu pie visām medaļām tikt nevar,» skaidro Trusevičs, piebilstot, ka šīs starptautiskās federācijas mačos visi seniori virs 60 gadiem ir atbrīvoti no dalības maksas.

Trusevičs Grodņā uz paaugstinājuma kāpa septiņas reizes un visās sasniedza pārliecinoši labāko rezultātu, izcīnot zelta medaļas. Pieredzējušais atlēts gan atzīst, ka konkurence viņa vecuma grupā un svara kategorijā (74-75 gadi, -85kg) ir niecīgā, taču svarīgākais šādos mačos nav tikai medaļās, bet arī kopā būšana un satikšanās ar citiem senioriem. «Skaidrs, ka tikai retais manā vecumā trenējas tā, kā to daru es. Man ir gan atlētikas zāle, gan peldēšana, gan nūjošana, bet citi stāsta, ka tikai reizi nedēļā mēdz pacilāt bumbas. Protams, tādā veidā pie labiem rezultātiem tikt nevar, taču daži vēl mēdz pārspīlēt, celt smagas bumbas un ilgu laiku. Tāpēc jau veterānu mačos svara bumbas sākas no 4kg, lai piedalīties varētu pēc iespējas vairāk dalībnieku un katrs sajusti, ka kaut ko vēl spēj,» spriež Trusevičs.

Viņš Grodņā piedzīvoja vēl kādu patīkamu mirkli, jo par ilggadību svaru bumbu sportā un joprojām labajiem rezultātiem saņēma īpašu medaļu, ko piešķir Starptautiskais elitārais pasaules rekordistu klubs. Trusevičs saņēma trešās šķiras apbalvojumu un kļuva par sesto tādas medaļas īpašnieku pasaulē. No Latvijas atlētiem tāpat tika atzīmēts Viesturs Gargurnis no Babītes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: