Otrdien, 18. jūnijā, Ventspilī viesosies Pudongas Jaunā rajona delegācija no Ķīnas. Pudongas Jaunais rajons ir nozīmīgs uzņēmējdarbības un tirdzniecības centrs Ķīnas lielākajā pilsētā Šanhajā.

Delegāciju vadīs Ķīnas Komunistiskās partijas (ĶKP) Šanhajas komitejas Pastāvīgās komitejas biedrs, ĶKP Pudongas Jaunā rajona komitejas partijas sekretārs Zuliang Weng, delegācijas sastāvā būs arī Pudongas Jaunā rajona komisiju pārstāvji, kas pārrauga attīstības, reformu, transporta, zemes izmantošanas un plānošanas nozares.

Galvenais vizītes nolūks ir parakstīt jaunu saprašanās memorandu, tajā ietverot arī sadarbību izglītības jomā. Pašreizējais saprašanās memorands uz trīs gadiem tika parakstīts 2016. gadā. Tajā paredzēta sadarbība ekonomikas, tirdzniecības, kultūras un pētniecības jomās.

Vizītes laikā viesi apmeklēs Ventspils Brīvostas pārvaldi, kur tiksies ar Ventspils domes un Brīvostas pārvaldes vadības pārstāvjiem, pēc tam Livonijas ordeņa pilī plānota svinīga saprašanās memoranda parakstīšanas ceremonija.

Pudongas pārstāvji Ventspilī vairākkārt viesojušies arī iepriekš.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Pipars 15.06.2019, 00:53:30

    Interesanti gan,vai pilsētas mērs tiksies ar ķīniešiem vai nē?:))

  • -3
    Bormentāls II 15.06.2019, 06:48:18

    Ventspilī jau daudzus gadus nav oficiāla mēra.
    Tiesa,viens ir ,kurš sevi par tādu uzskata,bet tas drīzāk ir "mēris"...

  • -2
    Margrieta345 15.06.2019, 09:18:53

    Akurāt komunistu partijas biedru tikšanās.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: