Ventspils pilsētas pašvaldības optiskā datu pārraides tīkla maģistrālo līniju ātrdarbība sasniedz šobrīd pasaulē augstāko ātrdarbības līmeni – 100 gigabitu sekundē jeb 100Gbps.

Lai šo kapacitāti varētu pilnībā izmantot, tiek nomainīta ne tikai datortīkla komutāciju nodrošinošā aparatūra, bet tiek uzstādīti arī pasaulē modernākie klastera režīmā strādājoši ugunsmūri un jauni galvenie serveri.

Veiktie uzlabojumi ļaus nodrošināt infrastruktūras kapacitāti, kas ir nepieciešama aizvien pieaugošā datu apjoma apstrādei, tā uzlabojot darba ražību to lietotājiem un nodrošinās aizsardzību pret jaunākajiem kiberuzbrukumiem.

Ventspils Digitālais centrs jau 11 gadus sniedz atbalsta dienesta pakalpojumus visām publiskajām bibliotēkām Latvijā. Kopš 2007. gada pilda tam uzticēto pašvaldības vadošā IT kompetenču centra lomu, Digitālā centra izstrādāto pakalpojumu vadības sistēmu izmanto visi 111 valsts un pašvaldību vienotie klientu apkalpošanas centri, kā arī Digitālā centra izveidoto bezmaksas e-adreses pārlūku izmanto vairāk kā 1100 valsts un pašvaldību institūciju.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • 0
    gg65 13.06.2019, 13:47:33

    Tai pat laikā OC notiek basketbols, kur atnāk 2000 skatītāju uz publiski pieejamais Ventspils tīkls paliek nelietojams. Būtu jauki, ja uzstādītu atbilstošu aparatūru, kas spēj turēt slodzi.

  • 0
    Ventspils Digitālais centrs 14.06.2019, 12:23:27

    Lai nodrošinātu stabilu bezvadu internetu vairākiem tūkstošiem lietotāju vienā vietā, ir nepieciešama specifiska iekārtu konfigurācija, un katrs šāds gadījums ir unikāls.
    Ņemot vērā līdz šim gūto pieredzi, pie vidējas noslodzes viens bezvadu piekļuves punkts optimāli spēj nodrošināt bezvadu internetu 30-50 bezvadu ierīcēm (klientiem), atkarībā no konkrētās ierīces un noslodzes. Tas nozīmē, ka Olimpiskā centra “Ventspils” Basketbola hallē būtu jāizvieto vairāki desmiti bezvadu piekļuves punktu. Taču tik daudz piekļuves punktus vienā vietā ir vēlams darbināt tikai 5 GHz spektrā (nevis 2.4 GHz) kanālu ierobežojumu dēļ. Ne visiem cilvēkiem ir ierīces, kas nodrošina 5 GHz spektrā strādājošus bezvadu tīklus. Ņemot vērā šos apstākļus un arī izmaksas, kas būtu nepieciešamas šāda bezvadu tīkla izveidošanai, šāds tīkls Olimpiskā centra “Ventspils” Basketbola hallē nav izveidots.

  • 0
    Ventspils Digitālais centrs 14.06.2019, 12:23:50

    Kā piemēru var minēt 2018. gada FIBA U18 basketbola čempionātu un 2013. gada FIA Eiropas Rallija čempionātu, kuru vajadzībām Olimpiskā centra “Ventspils” telpās un teritorijā tika izveidoti specifiski bezvadu tīkli pasākuma organizatoru un dalībnieku vajadzībām un kuru izveidi pilnībā apmaksāja pasākuma organizatori.

  • 0
    Info centrs 13.06.2019, 17:02:04

    Labdien,
    Lūdzam precizēt, kuras spēles laikā tika novērotā šāda situācija.

  • 0
    KRX 14.06.2019, 08:15:56

    Un e-pastos nepārtraukti "ielec" loteriju laimesti, aicinājumi ziedot, maksājuma pieprasījumi, dažādu orgānu palielināšanas līdzekļu reklāmas utt.

  • 0
    Ventspils Digitālais centrs 14.06.2019, 12:17:52

    Ventspils Digitālā centra speciālisti regulāri veic mēstuļu filtra atjaunināšanu, lai novērstu šāda veida e-pastu iekļūšanu Ventspils pilsētas pašvaldības lietotāju elektroniskajā pasta pastkastītēs. Šobrīd nav saņemtas sūdzības no lietotājiem par nepārtrauktu mēstuļu saņemšanu, tādēļ, lai operatīvāk novērstu radušos problēmu, aicinām konkrēto lietotāju sazināties ar Lietotāju atbalsta dienestu pa e-pastu: ventspils@atbalstadienests.lv vai zvanot 63620323.

  • 0
    Maksis 14.06.2019, 09:00:51

    Kādā virzienā Digitālais centrs tālāk plāno attīstīties?Ātrākais pilsētas datortīkls Baltijā statuss nu ir sasniegts, bērni un seniori izskoloti. Vai ir vīzija, ko darīt tālāk, lai attīstība neapstātos?

  • 0
    Ventspils Digitālais centrs 14.06.2019, 12:18:42

    Ventspils Digitālais centrs turpinās darbu pie informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) izstrādes, attīstības un uzturēšanas vietējā, reģionālā, nacionālā un starptautiskā līmenī, informācijas sabiedrības veidošanas, nodrošinot Ventspils iedzīvotāju apmācību IKT jomā, kā arī industrijas produktivitātes veicināšanas, pakalpojumu un produktu attīstības. Interesenti aicināti sekot līdzi Digitālā centra aktualitātēm uzņēmuma mājas lapā www.digitalaiscentrs.lv.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: