Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ieteiktie ugunsdrošības uzlabojumi jaunbūvējamajā Ventspils mūzikas vidusskolā un koncertzālē "Latvija" ir veikti, preses konferencē paziņoja Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Viņš atgādināja, ka Ventspils Mūzikas vidusskolas ēkas, kurā atradīsies arī koncertzāle "Latvija", projekts izstrādāts 2014. gadā un ēkas būvniecība veikta atbilstoši projektam. Viņš pauda, ka kopš tā laika ir veikti grozījumi būvniecību reglamentējošajā likumdošanā, kas nav viennozīmīgi vērtējami.

Viņš stāstīja, ka atkārtotajā VUGD ugunsdrošības pārbaudē ieteikts uzstādīt vairāk dūmu detektoru zem paceļamās skatuves, kā arī veikt citus papildu uzlabojumus. "Tas viss ir izdarīts un ēkas būvniecības pasūtītājs Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde" ir aicinājis VUGD ekspertus novērtēt jaunbūves ugunsdrošību," sacīja Lembergs.

Domes priekšsēdētājs pauda cerību, ka pēc Jāņiem ēku varēs nodot ekspluatācijā, jo koncertzāles "Latvija" atklāšanas ceremonija plānota 25. jūlijā.

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par kukuļa pieņemšanu saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām aizturējis četras VUGD Kurzemes reģiona brigādes amatpersonas, tai skaitā abus brigādes komandiera vietniekus Romānu Andrijausku un Mursalu Kerimovu.

Savukārt par iespējamu kukuļdošanu, lai panāktu labvēlīga lēmuma pieņemšanu no VUGD amatpersonu puses, skatot jautājumu par būvobjekta atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām, aizturēts pilnsabiedrības "Merks-Ostas celtnieks" pārstāvis un SIA "VPM Latvija" īpašnieks un darbinieks. "VPM Latvija" šajā būvobjektā veica projekta ugunsdrošības risinājumu apsekošanu.

Lasi vēl

Komentāri (12)

  • -8
    keda 14.06.2019, 12:37:37

    Ir vai nav novērsts, to jau pateiks vugd, bet man interesē, kas notiks tālāk ar tām kukuļu lietām? Tiešām IeM neuzsāks kaut kādas vērienīgas pārbaudes, lai saprastu, cik tālu tā jau ir sistēma? Aizturētas visai augstas amatpersonas, bet cepiens tikai par detektoriem un dzeltenajām līnijām!

  • -4
    Solvita 14.06.2019, 14:27:54

    diena.lv :
    Nesmīdiniet manas čības. Dūmu detektori ir sazīmēti būvprojektā, tur nav nekādas filozofijas- uz tik un tik metriem tik un tik dūminieki. Būvprojekts ir apstiprināts. Montētāji saliek pēc būprojekta. Pieņēmēji visu skatās pēc būvprojekta. Tas, ka ugunsvīriem pienākas pateicība, par to nav stāsts, tā tas ir bijis vienmēr. Bet tas, ka tagad atnāk jauni ugunsvīri un sāk stāstīt kaut ko citu kā ir projektā, tiešām čības smejas. Visbrutālākā veidā notiek pārdale, kurš pie jaunajām partijām turpmāk ies pēc pateicībām par labi apskatītu darbu. Latvija.

  • 0
    ilona kaķis 22.06.2019, 16:07:24

    Redzi, tobrīd, kad taisīja projektu, tas atbilda ugunsdrošības noteikumiem. Šo gadu laikā, kopš no projekta tapa ēka, noteikumi ir druscīt pilnīgoti, un kaut kas, kaut arī uztaisīts pēc projekta, izmainītajiem noteikumiem vairs neatbilda. Lieta bija labojama, un arī tika izlabota.

    Tikai galveno laikrakstu pirmajās lapās vairs nebija skaļu virsrakstu:"Tagad viss kārtībā!!!"

    nez, kamdēļ tā???
    :D

  • -10
    keda 14.06.2019, 15:26:11

    Lūdzu, atkal VUGD - Aiztur divas VUGD amatpersonas par kokaīna glabāšanu realizācijas nolūkā un nestrādāšanu

  • -2
    Vairus 16.06.2019, 00:55:19

    Kurs ir arhitekts un kurš ir Pasutitajs šai ēkai?

    Kas tas ir par krāsām?????????? Sākot ar kaut kādām mistisku struklaku un tagad ar kaut kādu mistiskas formas ēku laukums ir padarits par kaut kādu sviestu

  • -7
    Arnis Junge 16.06.2019, 14:10:29

    Jau pēc niknējuma - cashflow- var redzēt, ka cilvēks no Rīgas. :D Galvenais, ka tur viss ir čiki vai ne!? Ēkas ir perfektas pēc savas arhitektūras, velo celiņi perfekti izbūvēti, puķu podi visā pilsētā salikti, laksti tur iebakstīt un galvenais, ka arī “aplieti”.

  • -7
    Maksis 17.06.2019, 17:48:10

    **** Ventspils strūklaka "Fregate "Valzivs"" ieguvusi godpilno Sudraba godalgu “Amerikas Industriālā dizaina savienības skatē IDSAIDEA 2017” nominācijā VIDE/ APKĀRTNE.
    **** “Gada labākā būve Latvijā 2016” - 1.vieta nominācijā “Ainava”.
    **** "Arhitektūras gada balva 2017" strūklaka “Fregate “Valzivs”” tika atzīta par sudraba nominantu kategorijā “Ainavu arhitektūra, vides labiekārtojums, vides objekti”.

    Es domāju, ka ar šo vajadzētu pietikt, lai savu žulti par Ventspili un tur esošiem vides objektiem atstātu x partijas biedru štābā. Un par gaumi jau nu patiešām nestrīdas.

  • -6
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 20.06.2019, 14:40:56

    Atbild: Ventspils pilsētas domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa:
    Lielā laukuma labiekārtojuma, vides objekta “Strūklaka “Valzivs”” un Ventspils mūzikas skolas un koncertzāles “Latvija” būvprojekta autors ir viens no pasaulē atzītiem arhitektiem David Cook (Vācija, Štutgarte, arhitektu birojs “haascookzemmrich STUDIO2050”), kurš Latvijā strādā kopā ar “Arhitekta J.Pogas biroju”. Pasūtītājs - Ventspils pilsētas pašvaldība.

  • -6
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 20.06.2019, 14:41:54

    Ventspils mūzikas skolas un koncertzāles “Latvija” būvapjoms, kurš šobrīd ir realizācijas nobeiguma stadijā, ir veidots vienotā, laikmetīgā, telpiskā ansamblī ar Lielā laukuma labiekārtojumu un strūklaku “Fregate VALZIVS”, kura, savukārt, ir likusi Ventspils vārdam izskanēt tālu pasaulē, saņemot augstākos novērtējumus starptautiskās un Latvijas mēroga dizaina skatēs: zelta godalgu starptautiskā konkursā Itālijā “A`DESIGN AWARD” (2017), sudraba godalgu Amerikas Industriālā Dizaina savienības skatē (2017), kā arī augstākos novērtējumus Latvijas Būvniecības Gada skatē 2016, skatē “Gada labākā būve Latvijā 2016”, Latvijas Dizaineru savienības gada skatē 2016 un Latvijas Arhitektūras gada balvas 2017 konkurencē, saņemot sudraba nominanta titulu.

  • -1
    Vairus 17.06.2019, 22:15:29

    Maksi maksi :D

    Cik struklakas Latvija 2016 un 2017 gada ir uztaisitas, lai nedabutu tas balvas :D Turklat par 1 miljonu EUR.....

    Tatad tas starptautiskas balvas. Piemeram, Oskars, Grammy, Michelin,Eiropas arhitektu balva tam ir kaut kads svars. Kaut kads IDSA, privats kantoris, kura dalibas maksa ir kaut kadi 1500USD, kam rup tas uzvaretaji, tikai pasiem konkursantiem un sauram interesu lokam!

    Tas laukums bija pievilcigs kad tur bijai tikai baseins un marmors ar led lampam.

    Un tagad protams vel bus batuti :D :D

  • 0
    Krišs Daugulis 20.06.2019, 21:55:34

    Ventspils pilsētas dome, tā patiešām godīgi, liekot roku uz sirds - patīk tas laukums?!
    Bet dome, nevis sīkais...

  • 0
    ventspilnieks 36,7 23.06.2019, 09:52:40

    Kā 3D maketā, daudzmaz ok. Virs universālveikala vajag skatu laukumu, tad tā ainava izklātos: priekšplāns-puķes, tad metāla instalācija un nobeigumā masīvais jumts kā enkurs. Būtu vēl ieeja no šīs puses, kautkas sakarīgs veidotos. No tāda skatpunkta visu savieno tā centrālā eja. Kā nolaižas uz zemes, tā katra dobe sāk dzīvot savu dzīvi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: