Divas dienas Utenā risinājās Lietuvas kausa izcīņa vieglatlētikā, kurā lielā skaitā piedalījās un pie medaļām tika arī Latvijas sportisti, tajā skaitā ventspilnieki.

Pirmajā sacensību dienā uz starta izgāja Jānis Leitis, kurš pēc ilgāka pārtraukuma cīnījās tāllēkšanas sektorā. Pēc pieciem lēcieniem Jānis bija trešajā vietā, bet pēdējā mēģinājumā sasniedza savu labāko rezultātu – 7,46 metri –, uz brīdi pakāpjoties uz otro pozīciju. Tomēr galu galā viņam bija jāsamierinās ar bronzu, jo mājinieks Mariušs Vadeiķis savā pēdējā lēcienā aizlidoja par sešiem centimetriem tālāk. Lai arī Leitis bija tālu no sava personīgā rekorda (7,98 m), Utenā sasniegtais šobrīd ir sezonas labākais rezultāts Latvijā (Elvija Misāna lēciens – 7,41 m).

Sacensību otrajā dienā viņš startēja arī 200 metru sprintā, kurā nācās cīnīties ar krietnu pretvēju, tāpēc uz ātrām sekundēm cerēt bija grūti. Tomēr Latvijas sportists pārliecinoši iekļuva finālā, kurā, neskatoties uz vēl lielāku pretvēju (4,9 m/s), nometa no sava priekšsacīkšu rezultāta 0,2 sekundes un, distancē pavadot 22,30 sekundes, finišēja otrais.

Trīssoļlēkšanā dāmām startēja Māra Grīva, kurai stabili izdevās nosargāt otro vietu, bet cīņā par uzvaru iesaistīties neļāva Lietuvas pirmā numura Dianas Zagainovas sniegums. 21 gadu vecā Zagainova šosezon sasniegusi teicamu personīgo rekordu –14,11 cm –, kas ir septītais labākais rezultāts Eiropā pieaugušajiem un otrais U23 grupā. Utenā tomēr labāk sāka Māra, trešajā mēģinājumā ar 12,90 metriem izvirzoties vadībā. Tomēr fināla lēcienos Lietuvas pagaidām vēl zvaigznīte veica teicamu sēriju – 13,28, 14,04 un 13,82 metri – un svinēja uzvaru. Grīva pakāpās līdz 13,08 metriem, kas deva drošu otro vietu.

Toties kārtslēkšanas sektorā vienīgais pārvarētais augstums zeltu nodrošināja Marekam Ārentam. Viņš ar pirmo mēģinājumu pieveica 5,10 m, bet pēc tam nespēja tikt galā ar 5,30, taču tas nebija pa spēkam arī konkurentiem, tā ka uzvara sacensībās tika pieredzējušajam latvietim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: