Pagājušajā nedēļā ilgstoša karstuma dēļ atsevišķos posmos uz ceļiem veidojās izsvīdumi, kas padarīja tos slidenus, informēja AS Latvijas autoceļu uzturētājs.

Izsvīdumu vietas tika apstrādātas, vienmērīgi nokaisot ar smilti vai sīkām šķembām. Slīdamība tika konstatēta arī uz Ventspils–Kuldīgas–Saldus ceļa. Uzņēmums pavēstīja, ka pēc nepieciešamības darbs tiks veikts atkārtoti.

Jāatgādina, ka šajā autoceļā šovasar plānoti remontdarbi, kas pagaidām gan nav sākušies, taču Satiksmes ministrijā sola, ka plāni nav mainījušies un ceļu remontēs.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    qwerty 10.06.2019, 12:53:06

    Uz kaut ko taču ,,jānoraksta'' taču ir jānoraksta ceļinieku (ne)darbu rezultāts. Tagad tas ir karstums, ziemā tas ir atkusnis un tam sekojošais sals, pavasarī šķīdonis un rudenī laikam lapkritis.
    Nu kā gan tas ceļš nesvīdīs , ja ir uzbūvēts pēc lētākās tehnoloģijas.Tas nav asfaltbetons ko liek uz ceļa, bet melnais biezpiens. Kas? Tās ir vācu tehnoloģijas? Nu, nemāniet sevi! Vārdā asfaltbetons, pamanījāt otro daļu -betons? Kur tas ir ? Tajā porainajā,melnajā masā ,kuru šobrīd liek uz ceļiem (es to saucu par biezpienu) pēc gada jau ir iebrauktas risas un vasaras karstumā uz ceļa veidojas izsvīdumi. Pareizs asfaltbetona ceļš pēc gada paliek gaiši pelēks, tas ir stingrs un nav nekādu izsvīdumu, jo tam ir pievienots cements. Paskatieties kāds ir ceļš Portugālē,pie viņu grādiem : https://juliedawnfox.com/driving-in-portugal/
    Tagad pajautājiet sev , kāpēc tur tas ceļš ir pelēks,nevis melns kā pie mums?

  • -2
    Latvija pāri visām! 10.06.2019, 14:12:24

    Nav ieinteresēts normālā ceļu būvē nedz Latvijas būvnieks, kam izdevīgi klāt lētu sdu pēc iespējas biežāk, nedz pasūtītājs, kam nav līdz ar to ir ilgi jāgaida uz kārtējo 'otkatu'.
    Vēl segums blakus tā sliktajai kvalitātei ir interesants ar atšķirīgu savdabību grambās, kas veidojas katrā tā ieklājuma posmā :)
    Nez kāpēc Horvātijā, Albānijā, Slovākijā u.c. Latvijai ekonomikā daudz maz
    līdzvērtīgās valstīs būvē
    normālus ceļus. Acīmredzot tur ceļiniekiem vēl ir profesionālais lepnums par labi paveiktu darbu un pasūtītājiem atbildība ceļu lietotāju priekšā.

  • 0
    yolo 10.06.2019, 14:17:11

    Tur jau tā lieta. Ja pie mums kādam tiešām mērķis būtu savest kārtībā ceļus, tad tad arī tiktu izdarīts.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: