Sagaidot Latvijas simtgadi, 2018. gadā tika atklāts vērienīgs stipendiju projekts Latvijas vidusskolu absolventiem, kas turpinās arī šogad.

Tā ietvaros katras Latvijas vidējās izglītības iestādes izlaiduma klašu absolvents par izciliem sasniegumiem var saņemt stipendiju 500 EUR apmērā. Šogad Simtgades izcilnieku stipendijas saņems seši Ventspils vidusskolu absolventi.

Simtgades stipendija tiek piešķirta par mācību sasniegumiem, aktīvu sabiedrisko darbu, iesaistīšanos mākslinieciskajā pašdarbībā un sporta aktivitātēs, kā arī par ieguldījumu izglītības iestādes attīstībā.

Ventspilī sešu apbalvojamo vidū būs Mūzikas vidusskolas audzēkne Amanda Rūta Vieško, Valsts 1. ģimnāzijas audzēknis Leons Ālītis, 2. vidusskolas audzēkne Jūlija Gurinoviča, 3. vidusskolas audzēkne Jekaterina Marčenkova, 4. vidusskolas audzēkne Sabīne Ozola, kā arī 6. vidusskolas audzēknis Pāvels Mihailovs.

Tāpat pieci ventspilnieki saņems Ministru kabineta atzinības rakstus. Tie tiek piešķirti vispārējās vidējās un profesionālās vidējās izglītības programmu skolēniem, kuri vidējās izglītības posmu pabeidz ar izciliem un teicamiem mācību sasniegumiem, iegūstot 9 un 10 balles. Šogad atzinības rakstus saņems Valsts 1. ģimnāzijas audzēkņi Arta Roderte, Elza Goba un Reinis Freibergs, 2. vidusskolas audzēkne Jūlija Gurinoviča un 4. vidusskolas audzēkne Sabīne Ozola.

Pateicības, tāpat kā Simtgades stipendijas, absolventiem tiks pasniegtas svinīgajos izlaiduma pasākumos.

Arī Ventspils Tehnikuma audzēkņi šajā mācību gadā saņems apbalvojumus – viens izglītojamais iegūs Simtgades stipendiju, savukārt četri izglītojamie saņems Ministru prezidenta atzinības rakstus par labu un teicamu mācību darbu. Šo laureātu vārdi tiks paziņoti izlaiduma dienā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: