Ventspils mūzikas vidusskolas ēkas būvniecībā konstatētās neatbilstības ugunsdrošības prasībām novērsīs nedēļas laikā un tas neietekmēs ēkas nodošanas termiņu, informēja Komunālajā pārvaldē.

Komunālajā pārvaldē uzsvēra, ka visi ar Ventspils Mūzikas vidusskolas ēku, kurā atradīsies arī koncertzāle "Latvija", saistītie būvdarbi tiek veikti atbilstoši projektam, un nav izteikta neviena piezīme par to, ka projekts nebūtu ievērots.

Ekspertu norādītie uzlabojumi ir nelieli. To īstenošana aizņems aptuveni nedēļu, lai uzstādītu papildu ugunsdzēsības devējus un veiktu dažus citus uzlabojumus.

Savukārt Komunālās pārvaldes direktors Andris Kausenieks "Ventas Balsi" informēja, ka dažas zināmās nepilnības jau līdz pirmdienai bija novērstas, bet atsevišķi atzinumā minētie trūkumi vēl atlikuši. Piemēram, ēkā ir jāuzstāda papildu ugunsdzēsības dūmu detektori, jāpieregulē durvju sliekšņi un durvju aizvērēji. Tāpat uzdots ēkas iekšpagalmā uzkrāsot dzeltenu strīpu pie transformatora punkta, lai tur netiktu novietotas automašīnas. Tas ir viens no sīkumiem, kas jau vakar paveikts un izmaksāja ap desmit eiro, skaidro Kausenieks.

Savukārt par izskanējušo nepilnību, ka dūmvadu novadīšanas ailes attālums ir nevis 30, bet 37 metri, Kausenieks skaidro, ka šī jautājuma izvērtēšanai ir piesaistīts eksperts. Tas ir komplicēts jautājums, jo koncertzālei nav kvadrātveida konfigurācija, tādēļ ir jāizvēlas pareizā mērīšanas metodika, ko tad arī noteiks eksperts. Plānots, ka šīs nedēļas laikā visi atlikušie trūkumi tiks novērsti, lai nākamnedēļ VUGD komisija varētu vēlreiz apsekot ēku.

Jau ziņots, ka Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par kukuļa pieņemšanu saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām aizturējis četras VUGD Kurzemes reģiona brigādes amatpersonas, tai skaitā abus brigādes komandiera vietniekus Romānu Andrijausku un Mursalu Kerimovu.

Savukārt par iespējamu kukuļdošanu, lai panāktu labvēlīga lēmuma pieņemšanu no VUGD amatpersonu puses, skatot jautājumu par būvobjekta atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām, aizturēts pilnsabiedrības "Merks-Ostas celtnieks" pārstāvis un SIA "VPM Latvija" īpašnieks un darbinieks. "VPM Latvija" šajā būvobjektā veica projekta ugunsdrošības risinājumu apsekošanu.

Lai novērstu iespējamās aizdomas par neatbilstībām, Ventspils Komunālā pārvalde prasīja veikt atkārtotu VUGD novērtējumu ēkai. Veicot atkārtotu ēkas novērtējumu, VUGD ir sniedzis negatīvu atzinumu par Ventspils mūzikas vidusskolas jauno ēku, tādējādi atceļot iepriekšējās VUGD komisijas pozitīvo lēmumu.

VUGD ir informējis atbildīgos par konstatētajām nepilnībām un uzdevis iestādei tās novērst. Pēc tam, kad tās tiks novērstas, iestāde var aicināt speciālistus veikt atkārotu izvērtējumu.

Saņemot informāciju par iespējamām koruptīvām darbībām saistībā ar Ventspils mūzikas vidusskolas ēku, ir apturēta maksājumu veikšana Eiropas Savienības (ES) fondu projektā "Valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas infrastruktūras attīstība", ko administrē Centrālā finanšu līgumu aģentūra (CFLA). Izglītības iestādei var nākties atmaksāt pilnībā piešķirtos 10,9 miljonus eiro, ja izpētes rezultātā tiks konstatēti pārkāpumi, teica CFLA Komunikācijas un klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja Daiga Reihmane.

Arī Latvijas Vides investīciju fonds (LVIF) ir apturējis maksājumus Ventspils mūzikas vidusskolas jaunas ēkas projektam, ko finansēja no Eiropas Emisijas kvotu izsoļu instrumenta (EKII) finansētā konkursa "Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana - zema enerģijas patēriņa ēkas".

Lasi vēl

Komentāri (17)

  • -6
    Solvita 06.06.2019, 14:49:58

    Kurš gan par to šaubījās?
    Vienīgais šķērslis, kas var apturēt kaut ko Ventspilī ieplānotu, ir t s force majeure - nepārvarama vara.

  • -1
    Pilsēta 06.06.2019, 15:00:48

    Tas vis ir labi un super. Un koncertzāli atklās laikā un būs labs skanējums un labi instrumenti. Bet, diemžēl atmiņā paliks tieši šis nesmukums.

  • -14
    keda 06.06.2019, 15:20:05

    Kas te ir nesmukums? Kukuļa došana, protams, tāda ir, bet skanējums nu nekā no tās nav atkarīgs :)

  • -2
    sranskis 06.06.2019, 21:33:23

    Atmiņā paliks nesmukums, bet tiem, kuri šo nesmukumu sataisīja, vajag ar ilksi pa muguru!

  • -1
    aga 06.06.2019, 15:39:47

    Ko ta kukul' nevarēj iedot vai nepajēm ? Bij pa māz ? :-D

  • -5
    Nah Nahs VI 06.06.2019, 15:44:32

    Nu jā,gan jau novērsīs,savādāk Kausiņam no amata būs jāatvadās,atstādinātais nepiedos...

  • -15
    Nif nifs 06.06.2019, 16:11:53

    Nesmukums ir tieši tajās ķengās, kas ne visai pamatoti tika šķiestas uz visām pusēm.

  • -13
    Maksis 06.06.2019, 17:36:39

    Vispār esmu drošs, ka šis ir politisks pasūtījums. Par VUGD atbildīgā partija ir Kaimiņa partija, ja labi gribēs - noraus projektu tā kā čīkst. Dievs dod prātu tai Kaimiņ bandai , lai saprot, ka te runa par bērniem, ne politiskām intrigām.

  • -4
    Opaps 06.06.2019, 22:02:13

    Mīļie tautieši ! Kas ar mums notiek ? Lai apmierinātu savas ambīcijas, mēs postam saviem bērniem nākotni. Ir sakāmvārds- ne pašam ,ne Sašam. Tas nāk no veciem laikiem. Nozīmē to , ka, lai nav man ,lai arī tev nav. Gandrīz 2 gadus šo projektu dzina caur birokrātijas,Ventspils nelabvēļu dzirnavas akmeņiem, bet uzvarējām. Tagad, minūti pirms finiša, paliek kāju priekšā, lai mēs nefinēšētu. Tā ir tīrā cūcība. Tā sākās Latvijas izmiršana. Šis cūkas d.rš, ka Latvija izput, nav iedzīvotāju. Ko šie d.rsēji ir darijuši , lai tas nenotiktu ? Pilsēta kopā ar Izglītīības Ministriju ar lielām grūtībām uzcēlusi skolu , lai mūsu bērni mācītos ,līdz ar to vienu otru attuŗētu no aizbraukšanas. Bet uzradās ienaidnieki, kuriem tas nepatīk, kuri grib iznīcināt mūsu -DZIMTENI.Vēlreiz atkārtoju , ja nepatīk , tad uz neredzēšanos !

  • 0
    peteronkuls 07.06.2019, 12:19:20

    Nē, nē, Opaps! Latvijas izmiršana turpināsies, kamēr nebūs apkarota nenormālā korupcija -visās tās izpausmēs. Ka teica Strīķes kundze savulaik - "korupcijai Rīgas domē ir sistemātisks raksturs". Tagad mēs redzam - ne tikai Rīgas domē .......
    Un otrkārt - padomā, Opaps, kāpēc mums nav naudas? Kāpēc nevar uzcelt peldbaseinu? Varbūt tāpēc, ka visa nauda pazūd koruptīvos darījumos?

  • -6
    Barons.. 06.06.2019, 17:38:26

    Rōks nost no Kaimiņ kung!

  • -5
    Opaps 06.06.2019, 22:53:52

    Kaimiņš ir Nr. 2 , pēc āksta Žirinovsaka. Nesaprotu , to daļu vēlētāju , kuri nespēj atšķirt populistus no normālieliem kanditātiem.

  • -2
    Nif nifs 07.06.2019, 08:08:31

    Par Kaimiņu Opapam piekrītu, bet tie "normālie kandidāti" pusi tautas par parādniekiem pataisīja. Pirmā reize, kad tiešām nožēloju savu balsojumu vēlēšanās.

  • -2
    Krišs Daugulis 06.06.2019, 18:56:24

    Teksts: "...dūmvadu novadīšanas ailes attālums..." mulsina.
    Kam mūzikas vidusskolai/koncertzālei dūmvadi? No visa, projekta ietvaros realizētā, dūmi var rasties tikai no "10m attālumā" stāvošajiem
    Varbūt ir iespēja ko uzzināt tuvāk?

  • -3
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 07.06.2019, 10:03:57

    Informējam, ka šāds termins tiek izmantots sabiedriskās ēkas, kad piedūmojuma gadījumā, ja telpā ir izcēlies ugunsgrēks, tad kādā veidā tiek izvadīts šis piedūmojums.

  • -3
    kalējs 07.06.2019, 14:09:03

    P/i "Komunālā pārvalde"
    Informējam- mēs klukstam,bet gailis dzied!
    Vēl joprojām..dzied..

  • 0
    Prof.Preobraženskis III 07.06.2019, 18:41:13

    Kalēj,vai tad uzreiz jālamājas?
    Kuru tad te apsaukā par gaili?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: