Latvijas maksibasketbola jeb basketbola senioru čempionātā divās vecuma grupās finālā spēlēja ventspilnieki, vienā no tām arī atkārtoti tiekot pie čempionu titula.

K45+ grupā ventspilnieki sešu komandu konkurencē regulārajā čempionātā izcīnīja pirmo vietu, tā jau garantējot sev vietu pusfinālā. Tajā pretī stājās sezonas ceturtā spēcīgākā komanda – Jelgavas Doks, kas maču sāka labāk. Pirmajā ceturtdaļā jelgavnieki iekrāja septiņu punktu pārsvaru, taču mača turpinājumā labāk spēlēja ventspilnieki, tiekot pie panākuma 82:73. Četri ventspilnieki guva vairāk par desmit punktiem: Aigars Bernāts (28; arī 18 ab, 5 rp, 2 bm), Uģis Lasmanis (18; 9ab, 8 rp), Andris Ziemanis (15; 8 ab, 6 rp) un Māris Ģipsers (11; 4 ab, 2 rp). Finālā Lapmežciema sporta kompleksā pretī stājās mājinieku komanda, kas sava laukuma priekšrocības izmantot gan nespēja. Ventspilnieki izvirzījās vadībā jau kopš pirmajām spēles minūtēm un neatdeva tās grožus līdz pat spēles beigu signālam – uzvara ar 66:53 un čempionu tituls!

Finālmačā, metot ar 73% precizitāti no spēles (8/10 2 p, 3/5 3 p), rezultatīvākais atkal bija Bernāts, kurš guva 26 punktus un izcīnīja arī 12 atlēkušās bumbas. Lasmanis pievienoja desmit punktus, deviņas bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. Finālspēlē piedalījās vēl arī Balvis Leimanis, Andris Ziemanis, Dainis Martinsons, Artis Stūris, Aivars Strādnieks, Jānis Dārziņš, Mareks Meiers un Egils Vītols. Sezonas gaitā ieguldījumu panākuma kaldināšanā deva arī Andris Priede un Egils Rutkovskis. Jāpiebilst, ka ventspilnieki šajā grupā uzvarēja arī pagājušajā gadā.

K40+ vecuma grupā ventspilnieki desmit komandu konkurencē šoreiz regulārajā čempionātā bija ceturtie, tāpēc izslēgšanas spēles bija jāsāk ar ceturtdaļfinālu. Ventspilnieki sacentās ar piektās vietas ieguvēju – komandu Baltreiss/SC group – un grūtā cīņā svinēja uzvaru ar 74:69. Rezultatīvākie ventspilniekiem bija Bernāts un Sandis Saļņikovs, kuri katrs guva 21 punktu, bet 14 punktus pievienoja Māris Reinbergs. Pusfinālā ventspilnieki tikās ar regulārā čempionāta uzvarētāju – BK Stopiņi – un pārliecinoši pierādīja, ka pamatturnīra rezultāts īsti neatbilst komandu spēku samēram. Mūsējie svinēja pārliecinošu uzvaru ar 86:69, bet uzbrukuma līderi atkal bija tie paši – Saļņikovs šoreiz sameta 28 punktus (6 ab, 5 rp), Bernāts izcēlās ar 16 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, tikpat sameta arī Edmunds Grieze (10 ab). Finālspēlē Lapmežciema sporta kompleksā ventspilniekiem pretī stājās pagājušā gada čempione Baltic Wood Trading/Garkalne no Rīgas.

Traumu nomocītajiem ventspilniekiem (spēlēt nevarēja arī Bernāts) nācās atzīt pretinieku pārākumu ar 63:81, tomēr pagājušās sezonas bronza tika nomainīta pret sudrabu. Rezultatīvākais finālspēlē ar 13 punktiem bija Grieze, kura rēķinā arī 11 atlēkušās bumbas, bet Saļņikovs guva desmit punktus un septiņas reizes asistēja komandas biedriem. Finālā spēlēja arī Māris Reinbergs, Mareks Spruģevics, Raimonds Zajacs, Andis Zilgme, Oskars Grinfelds un Valts Straujais. Panākuma kaldināšanā piedalījās arī Aigars Bernāts, Jānis Kaudze, Andris Mitenbergs, Gundars Bērziņš, Māris Ģipsers, Artis Stūris un Mareks Meiers.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Renārs Buivids 07.06.2019, 12:51:50

    1. Tas nav mans foto! Foto pieder BK "Varenie runči";
    2. 40+ grupā šajā sezonā spēlēja 10 komandas;
    3. 40+ grupas čempionu nosaukums ir "Baltic Wood Trading/Garkalne".

  • 0
    ventasbalss.lv 07.06.2019, 15:17:09

    Paldies, pielaboju :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: