Ventspils pludmalē ne tikai sakārtots iepriekšējo gadu inventārs, bet arī tika realizēti vairāki nozīmīgi vides pieejamības uzlabošanas projekti, kas realizēti sadarbībā ar Latvijas Vides aizsardzības fondu.

Šajā gadā rekonstruēta un pārbūvēta 100 m garā un 2,4m platā ieejas laipa Nr.2, bet pludmales ieeja Nr.1 no Dienvidu mola stāvlaukuma puses tika pārcelta uz Dienvidu molu, no kura uz pludmali var nokāpt pa metāla kāpnēm. Līdzšinējā ieeja tika slēgta, jo kāpā uzkrājies ļoti liels daudzums smilšu pieplūdumu un tā kļuvusi ļoti stāva. Rekonstruēta un pārbūvēta ieejas laipa Nr.5 no Pludmales volejbola stadiona pāri kāpu zonai līdz pludmales daļai, bet daļēji rekonstruēta ieejas laipa Nr.7 uz sērfotāju zonu no kāpas augšdaļas līdz pludmalei.

Pagājušā gadā pašā pludmales sezonas izskaņā pie ieejas Nr.6 un sērfotāju zonas tika iekārtotas papildus dušas. Šobrīd pludmalē darbojas trīs atklātās dušas, kuras paredzētas, lai noskalotos pēc peldes jūrā. Tāpat pērn pludmales sezonas beigās tika izbūvēta papildus jauna pārģērbšanās kabīne pie ieejas Nr.6, kura ir ar paplašinātām ieejām, lai atvieglotu pludmales apmeklējumu arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām invalīdu ratiņos. Pārģērbšanās kabīnē ir uzstādīts speciāls papildus aprīkojums – rokturis un soliņš.

Savukārt lai atvieglotu vājredzīgiem cilvēkiem salasīt informāciju uz kartes, tika izvietotas četras taktilās kartes pludmales ieejas stendos, kuru pamatnē ir iestrādāts reljefs, kas atvieglos informācijas uztveršanu ar taustes palīdzību. Sportiskajiem pludmales apmeklētājiem ir uzstādītas ielu vingrošanas iekārtas.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Mimmīte 31.05.2019, 12:23:12

    Viss ir ok!Bet varētu publicēt shēmu,kur ir ieeja Nr.1,2 utt,jo man kā iebraucējam nav skaidrs kur atrodas šīs ieejas!

  • 0
    keda 31.05.2019, 12:39:48

    " bet galvenā pludmales ieeja (Nr.1) no Dienvidu mola stāvlaukuma puses tika pārcelta uz Dienvidu molu" hmmm

  • 0
    gg65 02.06.2019, 20:49:30

    Tur nav korekti uzrakstīts. Galvenā pludmales ieeja ir tā, kura atrodas pie karogiem un kafejnīcām. Visticamāk runa ir par tālāko mola stāvlaukuma ieeju, jo tā ir augstā kāpā. Tā ir slēgta un turpmāk ieeja nr.1 skaitīsies tā, kura uzreiz aiz betona sienas uz mola. Tas nozīmē, ka nr.2 teorētiski ir tā ieeja, kura sākas no gājēju pārejas (mola stāvlaukums) pie maksas tualetēm. Attiecīgi galvenā ieeja teorētiski ir nr.4, jo nr.3 varētu būt ieeja, kas ved gar novērošanas torni. Piektā ieeja ir gar volejbola laukumiem un sestā ir tā, kas ved uz surf saulīte.

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 03.06.2019, 14:39:06

    Lai vizuāli uztveramāk iedzīvotājiem būtu saprotama Ventspils Zilā karoga pludmales ieejas numurācijas, esam sagatavojuši karti, kuru varat lejupielādēt un vizuāli iegaumēt kura ieejas laipa pēc kārtas atrodas noteiktā teritorijā. Karti ir iespējams apskatīt norādītajā saitē:
    https://www.facebook.com/komunalaparvalde/posts/842767146091449

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 03.06.2019, 14:44:18

    @LapinsA Paldies Jums par vērību un precizējumu. Relīzē drukas kļūdiņa. Galvenā ieeja Zilā karogu pludmalē ir no 3. laipas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: