Lai Olimpiskā centra “Ventspils” futbola stadiona centrālo laukumu un rezerves futbola laukumu uzturētu augstā līmenī, šajā nedēļā norisinās zāliena kopšanas un atjaunošanas darbi, kurus veic SIA Galantus, izmantojot iekārtas, kas paredzētas tieši futbola laukumu kopšanai.

Aptuveni 15000 kvm platībā tiek veikta zāliena aerācija un vertikulēšana, kam seko zāliena piesēšana, smilšošana un miglošana. Rezultātā centrālā un rezerves futbola laukuma zāliens tiks atkopts pēc slodzes, kas šajā pavasarī iesākās īpaši agri, spēļu sezonu atklājot jau 10. aprīlī. Dabīgais futbola laukuma zāliens tiks izlīdzināts, padarīts mīkstāks, apgādāts ar gaisu un vērtīgām vielām, kā arī atbrīvots no pelējuma un nezālēm.

Ventspils centrālais futbola laukums ar dabīgā zāliena segumu ir atzīts par vienu no labākajiem Latvijā un var lepoties ar to, ka ik gadu kā viens no pirmajiem ir sagatavots sezonai. Pagājušajā gadā centrālajam futbola laukumam pirmo reizi tika pieslēgta laukuma apsildes sistēma un izmantots ģeotekstils zāliena ātrākas veģetācijas veicināšanai. Pērn un šogad Olimpiskā centra Ventspils dabīgā zāliena futbola laukums tika sagatavots sezonai kā pirmais Baltijas valstīs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: