Lai aktīvās peldsezonas laikā Ventspils pludmali uzturētu tīru, uzsākta smilšu sijāšana, kas tās ne tikai irdina un izsijā, bet arī atbrīvo no vētru un cilvēku atstātajiem atkritumiem.

Smilšu sijāšanai tiek iznomāta speciāla tehnika, ko darbina traktors, braucot pa smilšaino pludmales krastu. Ar sijātāju aptuveni 15 cm dziļumā tiek pacelts smilšu slānis un tas tiek izsijāts, tīrai smiltij izbirstot cauri sietam, bet dažāda izmēra atkritumi sabirst atsevišķā tvertnē, kas pēc tam tiek pārkrauta un aizvesta no pludmales. Šādā veidā tiek nodrošināts, ka pludmales smiltis tiek ne tikai uzirdinātas, tādējādi neļaujot attīstīties nelabvēlīgām baktērijām, bet arī attīrītas no smiltīs ieraktiem, vai arī pēc ziemas no jūras izskalotiem un vējā iepūstiem atkritumiem.

Tā kā Ventspils pludmales daļā smiltīs ir diezgan daudz oļu, vienlaikus tiek savākti arī virspusē esošie akmeņi, ar kuriem pēc tam tiek apbērtas pārģērbšanās kabīņu pamatnes, lai vējā ap tām netiktu izpūstas smiltis. Oļu uzbērumi tiek veidoti arī vietās, kur vējš veido smilšu izrāvumus.

Sijāšanas un smilšu attīrīšanas darbus veic Ventspils labiekārtošanas kombināts.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -2
    Kārlis_ 03.06.2019, 14:45:10

    Šis laikam pateicīgs darbs! :) Cik netiek visādu dārglietu atrasts!?

  • 0
    qwerty 03.06.2019, 14:47:35

    Neskaud. Varbūt tā ir viņa alga un citas nav :)

  • -1
    kalējs 03.06.2019, 18:24:02

    sijā auzas tautumeita..

  • 0
    gg65 04.06.2019, 09:44:44

    Ja tu domā, ka traktorists pēc brauciena pārlasa akmeņus, tad kļūdies. Tos nober čupā konkrētā vietā pludmalē un brauc tālāk. Ja gribi - droši ej un rakņājies. Pirms gada vai diviem akmeņus nobēra pie ģērbtuvēm, lai tās pasargātu no ieputināšanas. Tur vari sākt rakšanas darbus :)

  • 0
    Brīvā Latvija 05.06.2019, 08:49:02

    Iepriekšējos gados esmu redzējis, ka no rītiem pludmali un tās apkārtni pārstaigā divi vīrieši ar metāla detektoriem un lāpstām.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: