Pagājušajā sestdienā Ventspils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas darba praksē pirmo reizi laulības reģistrācijas ceremonija notika uz ekskursiju kuģīša Hercogs Jēkabs.

Jaunais pāris uzkāpa uz klāja kā līgava un līgavainis, bet, kuģim piestājot krastā, bija jau vīra un sievas godā. Ārpus Dzimtsarakstu nodaļas telpām laulību noslēgšanai Ventspilī joprojām populārākā vieta ir Livonijas ordeņa pils. Pilī šogad jau notikušas četras ceremonijas un pieteiktas vēl trīspadsmit. Tāpat kā iepriekšējos gados, šogad laulības reģistrācijas ceremonijai izvēlas arī Staldzenes pludmales stāvkrastu. Taču lielākā daļa laulājamo pāru laulību reģistrē tomēr Dzimtsarakstu nodaļas Laulību zālē.

Šogad maijā Ventspils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļā reģistrētas jau 17 laulības. Līdz šim pēdējo piecu gadu laikā maijā lielākais reģistrēto laulību skaits bijis 16 (2016. gadā). Vislielākais reģistrēto laulību skaits tradicionāli ir jūlijā un augustā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    A.n.i.t.a 03.06.2019, 12:21:24

    Jācer, ka pieaugums noslēgto laulību skaitam ir skaidrojams ar tām laulībām ,kuras slēdz jauni cilvēki un pirmo reizi, lai nav tā , ka lielākais skaits ir no pensionāriem ,kuri precas, lai saņemtu otra pensiju , ja viens laulātais aiziet no šīs pasaules.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: