Ventspils Augstskolas (VeA) rektors Kārlis Krēsliņš piedalījās divu dienu starptautiskā konferencē Ziemeļeiropa, Pleskava un Hanzas Savienība: vakar un šodien, kas norisinājās Krievijas pilsētā Pleskavā.

Konferences ietvaros VeA rektors Kārlis Krēsliņš piedalījās apaļā galda diskusijās par augstskolu starptautisko sadarbību, kur arī stāstīja par Ventspili un kā tā varētu veidot sadarbību ar Pleskavu. Diskusiju laikā rektors Kārlis Krēsliņš raksturoja Ventspils pilsētas ekosistēmu, institūcijas un organizācijas, tostarp uzsverot to, ka Ventspils Augstskola cieši sadarbojas ar pašvaldības un privātajām iestādēm, lai sekmētu uzņēmējdarbības attīstību pilsētā.

Otra no diskusijām kurā piedalījās VeA rektors bija par stabila investīciju klimata veidošanu reģionā, kur tika apspriesti tādi temati kā investīciju klimats kā priekšnosacījums teritorijas ilgtspējīgai attīstībai, augstskolas kā novadu attīstības dzinējspēks u.c. Pasākuma ietvaros konferences dalībnieki izrādīja aktīvu interesi sadarbībai ar Ventspils Augstskolu gan zinātnes, gan studiju jomā.

Konferencē piedalījās augstskolu rektori un pārstāvji no Krievijas Federācijas universitātēm, Tartu Universitātes, Daugavpils Universitātes, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas un citām augstākās izglītības iestādēm, kā arī Krievijas Federācijas un Pleskavas valsts un pašvaldību pārstāvji, uzņēmēji un studenti. Konferencē kopā piedalījās vairāk nekā 800 dalībnieku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: