Nākamajā gadā Latvijā uz Jāņiem varētu būt piecas brīvdienas pēc kārtas, informēja Labklājības ministrijā (LM). Šāda situācija radīsies, ņemot vērā ieceri darba dienu 2020. gada 22. jūnijā pārcelt uz sestdienu, 2020. gada 13. jūniju.

22. jūnijs nākamgad iekrīt pirmdienā starp svētdienu, 21. jūniju, un svētku dienu, 23. jūniju, tāpēc LM rosina no valsts budžeta finansētajās valsts pārvaldes iestādēs, kurās noteikta piecu dienu darba nedēļa no pirmdienas līdz piektdienai, minēto darba dienu pārcelt uz sestdienu, 2020. gada 13. jūniju.

Ministrijā skaidroja, ka Darba likumā ir noteikts, ja darba nedēļas laikā viena darba diena iekrīt starp svētku dienu un nedēļas atpūtas laiku, darba devējs šo darba dienu var noteikt par brīvdienu un pārcelt to uz sestdienu tajā pašā nedēļā vai citā nedēļā tajā pašā mēnesī. Rīkojums par šādu darba dienas pārcelšanu nākamajā gadā ir jāizdod ne vēlāk kā līdz kārtējā gada 1. jūlijam.

Saskaņā ar likumu, ja darbinieks savas reliģiskās pārliecības vai citu pamatotu iemeslu dēļ nevar ierasties darbā pārceltajā darba dienā, šī diena tiek uzskatīta par darbinieka ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma dienu vai, vienojoties ar darba devēju, tā tiek atstrādāta citā laikā. Darba dienas pārcelšanas gadījumā minētais darbs nav uzskatāms par virsstundu darbu.

2020. gada 22. jūnijs plānota kā vienīgā darba diena, kuru nākamajā gadā plānots pārcelt.

Rīkojuma projekts "Par darba dienas pārcelšanu 2020. gadā" šodien izsludināts valsts sekretāru sanāksmē. Tas vēl jāsaskaņo ar ministrijām un jāpieņem valdības sēdē.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: