Pēc LBL finalsērijas otrā mača, kurā BK Ventspils viesos pieveica VEF ar 80:71 (16:18, 20:17, 21:14, 23:22), ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers atzina, ka nekādus pārsteigumus komandas viena otrai nav sagādājušas, bet fināla likteni izšķirs spēlētāju psiholoģija.

«Prieks par uzvaru, būs atkal mājas priekšrocības. Bija patīkami sērijas pirmajā mačā savā laukumā spēlēt pilnu tribīņu priekšā, tikai žēl, ka neuzvarējām. Savukārt šodien prieks par uzvaru. Bija problēmas, bet VEF tomēr ir ļoti spēcīgs pretinieks. Viss izšķirsies spēlētāju psiholoģijā, veiksmē, reakcijā un spēles situācijās. Kaut ko jaunu nevienam vairs nevar iemācīt. Izslēgšanas spēlēs spēlētāji parāda visu, kas sakrājies sezonas laikā, jo fināls un spriedze uzliek lielu atbildību. Katram spēlētājam ir savi plusi un mīnusi, un abas komandas zina viena otras stiprās puses,» pēc mača teica Štelmahers.

«Domāju, spēlējām labi pirmās trīs ceturtdaļas, vienīgi ceturtajā VEF ieguva pārliecību, labi iemeta no tālienes un dabūja vēl papildu iespējas ar atlēkušajām bumbām uzbrukumā. Nedrīkstam ļaut pretiniekam tik daudz gūt atlēkušās bumbas uzbrukumā. Nebija tā, ka pauzes laikā varējām aktīvi trenēties, jo tas ir jādara sezonas laikā. Finālā vairs nevar iedzīt fizisko, jāspēlē ar galvu,» pārliecināts Štelmahers.

Savukārt Ventspils komandas kapteinis Māris Gulbis sacīja, ka ventspilnieki maču sākuši ļoti slikti: «Sākām katastrofāli, bet ar trim ceturtdaļām pietika uzvarai. Nākamajā spēlē mēģināsim nospēlēt labi visas četras, lai uzvara būtu stabilāka,» kodolīgs bija Gulbis.

«Agresīva cīņa aizsardzībā un bumbas kustība uzbrukumā bija tas, kas palīdzēja salauzt šīs spēles gaitu. Praktiski visu maču spēlējām ļoti fiziski un neļāvām pretiniekiem izpausties tajās lietās, kas viņiem mūsu pasivitātes dēļ sanāca pirmajā mačā. Skatījāmies video un ņēmām visu vērā, saprazdami, ka finālsērijā tā nevar spēlēt. Vienkārši jāiet un jāmauc kaulā. Šoreiz bija komandas darbs un bumba kustējās. Smagajos brīžos Ārons Džonsons un Rihards Lomažs nospēlēja labi individuāli. Tieši tās ir mūsu stiprākās īpašības, ka varam nospēlēt gan individuāli, gan kā komanda. Protams, ir lietas kur pielikt. Esam izlīdzinājuši rezultātu sērijā, atguvuši mājās spēļu priekšrocības un mums ir visas iespējas izvirzīties vadībā,» pēc mača sacīja aizsargs Mārcis Vītols, kurš trešdien iemeta deviņus punktus.

Finālsērijas pirmajā mačā svētdien Ventspilī uzvaru ar 81:75 svinēja VEF komanda, kuras galvenais treneris Jānis Gailītis atzina, ka klibo spēles kvalitāte un metienu realizēšana: «Kopumā visai viduvējs sniegums, arī pirmā spēle nebija nekāda izcilā. Izpildījumā neredzu nekādu atšķirību. Spēlētājiem ir vēlme uzvarēt un cīņas spars, bet kvalitāte un metienu procents ir zems, lai par uzvaru varētu pacīnīties katrā spēlē. Tā nebija īpaši laba spēle ne treneriem, ne spēlētājiem. Pirmajā puslaikā daudz strādājām un spēlējām enerģiskāk, bet nebija pareiza metienu izvēle un uzbrukuma veidošana. Statiski uzbrukumi nav tas pats labākais veids, kā spēlēt basketbolu.»

Uz finālsēriju VEF sastāvā atgriezies kapteinis Mareks Mejeris, kuram iepriekš bija lauzts deguns. «Ja Mareks rādītu 100% no sava snieguma, viņš gūtu 20 punktus spēlē. Būtu pavisam cits spēlētājs. Protams, viņš šobrīd nav tuvu tam, kāds viņš varētu būt,» atzina Gailītis.

Savukārt VEF basketbolists Artis Ate izteicās, ka komanda maču sākusi agresīvi, taču pēc tam sāka spēlēt pārāk pasīvi: «Salīdzinot ar pirmo spēli, sākums bija daudz labāks. Pirmā ceturtdaļa noteikti bija labāka, jo sākām agresīvi. Mačs ritēja tā, kā mēs gribējām, bet lielākā problēma bija pārāk statiskā spēle uzbrukumā. Bumba nekustējās tik, cik gribētos. Sanāca diezgan daudz samocītu uzbrukumu, kur bija jāmet pāri rokām. Tie ir zemu procentu metieni.»

Finālsērijas līdz četrām uzvarām nākamais mačs sestdien norisināsies Olimpiskajā centrā Ventspils, bet tāpat ir skaidrs, ka 14. maijā komandas spēlēs Arēnā Rīga un trīs dienas vēlāk atgriezīsies Ventspilī. Ja būs nepieciešams vairāk spēļu, tās paredzētas 17., 19. un 21.maijā.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -6
    keda 09.05.2019, 13:44:23

    Nu tad tai būtu jābūt mūsu pusē, jo 5 sezonas spēlēs ir 4 uzvaras. Sestdien ir megasvarīgi uzvarēt, cerams, tā arī būs !

  • -2
    Barons.. 10.05.2019, 05:11:57

    Ked kundz.
    Ja,ja,to liet ir skaider-Vefiņam būs uzvaret!

  • -5
    keda 10.05.2019, 09:06:23

    Aber ja jem vēra to psiholodži, ka to sak Rob kungs, ta es ir domāt, ka tā nu ir labāk ventiņ zoniem, nē? vefiš ir zaudēt četers no piec špīlem šitaj sezonā, kas nav varet iedot baigo pārliecīb, le zinat.

  • -1
    Barons.. 11.05.2019, 20:37:36

    Nu,redz,2:1.Vefiņ ir rullet!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: