2. maijā plānots sākt būvdarbus Durbes ielas krustojumā ar Zvaigžņu ielu. Būvdarbu laikā aptuveni uz divām nedēļām tiks slēgta satiksmes kustība Durbes ielas posmā no Kuldīgas ielas līdz Zvaigžņu ielai.

Kā jau ziņots, 23. aprīlī atsākās ziemas periodā pārtrauktie būvdarbi Durbes ielā, bet no 2. maija aptuveni divas nedēļas noritēs būvdarbi Durbes ielas posmā no Zvaigžņu līdz Kuldīgas ielai, kuru laikā satiksmes kustībai šis ielas posms nebūs pieejams. Slēgtas būs arī Zlēku un Ziru ielu izbrauktuves uz Durbes ielu un nedarbosies luksofors Kuldīgas un Durbes ielu krustojumā.

Durbes ielas pārbūve sākās pagājušā gada septembrī un jāpabeidz sešu mēnešu laikā, neskaitot tehnoloģisko pārtraukumu. Visas ielas garumā tiks atjaunots asfaltbetona segums, izbūvētas vai atjaunotas gājēju ietves un veloceliņš, kā arī lietus ūdens kanalizācija un jauns apgaismojums. Krustojumā ar Dīķu ielu tiks uzstādīts jauns luksofors un mainīta satiksmes organizācija pa joslām Durbes ielas krustojumos ar Dīķu, Rūpniecības un Zvaigžņu ielu.

Atklātajā konkursā par tiesībām veikt remontdarbus Durbes ielā ieguva SIA “CTB” ar zemāko piedāvāto cenu EUR 1 240 347, 24. Durbes ielas izbūve ir viens no objektiem, ko Ventspils brīvostas pārvalde veic, īstenojot pievedceļu attīstības projektu. Līdz 2022. gadam Ventspilī paredzēta 19 pievedceļu posmu gandrīz 13 kilometru garumā atjaunošana vai izbūve. 85% no pievedceļu attīstības projekta attiecināmajām izmaksām sedz Eiropas Savienības Kohēzijas fonds.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • -2
    Nah Nahs VI 29.04.2019, 15:38:45

    Atklātajā konkursā uzvarēja ar zemāko cenu...attiecīgi kvalitāte tāda pati būs?

  • 0
    Braucēja 29.04.2019, 16:30:21

    Kāpēc nekur nav informācijas uz kurieni pārvietotas pieturas Kurzemes ielā? Pa kurām ielām notiek kustība? Kur gaidīt autobusu uz Rīgas pusi?

  • -5
    keda 29.04.2019, 17:03:08

    Man domāt, ka tur vienkārši ir luksofors un pilnībā ciet iela nav, ne? Nav gan vēl sanācis tur nobraukt :)

  • -5
    Ventspilsreiss 29.04.2019, 18:11:25

    Informācija par izmaiņām sabiedriskā transporta kustībā pirms Kurzemes ielas remontu atsākšanas bija izvietota autobusu pieturās, kā arī publicēta sociālajos tīklos gan pirms remontu sākšanas, gan pēc tam. Tā atrodama arī uzņēmuma mājaslapā www.ventspilsreiss.lv
    Minētā pietura nav nekur pārvietota, bet remontu laikā netiek apkalpota. Ventspils pilsētas sabiedriskā transporta pasažieriem tuvākās pieturas ir Rindas iela, "Tārgales iela pie Siguldas ielas" un "Kustes dārzs".
    Diemžēl starppilsētu maršrutu pasažieriem, kuri dodas Rīgas virzienā pēc plkst.7 no rīta, iekāpšana autobusā pašlaik iespējama tikai Ventspils autoostā. Reisos, kas atiet līdz plkst. 7, un kursē caur Pārventu nekādu izmaiņu nav.
    Atvainojamies par sagādātajām neērtībām.

  • -1
    Krišs Daugulis 29.04.2019, 19:52:17

    Informācija publicēta sociālajos tīklos
    .................................................................
    Psc!
    Uzrakstiet vel atejā uz sienas

  • -5
    Ventspils brīvostas pārvalde 09.05.2019, 14:22:16

    (1) Atbildam Nah Nahs VI: Veikto darbu kvalitāte mums ir tikpat svarīga, kā jebkuram pilsētas iedzīvotājam. Tāpēc viss būvniecības process, sākot no būvprojekta izstrādes līdz būvobjekta nodošanai ekspluatācijā, ir stingri noteikts un uzraudzīts. Visos Ventspils brīvostas pārvades izsludinātajos būvdarbu iepirkumos ir skaidri noteikti veicamie uzdevumi, kritēriji, kā arī izpildīto darbu kvalitātes rādītāji, kas norādīti izstrādātajā būvprojektā un atbilst Ventspils pilsētas ielu būvniecības vadlīnijās noteiktajam.

    Visu būvdarbu veikšanas procesu uzrauga būvuzraugi, kura pienākums ir tieši sekot līdzi, lai darbi tiktu veikti atbilstoši būvprojektam, kā arī Ventspils pilsētas ielu būvniecības vadlīnijām. Tāpat tiek veikta materiālu testēšana - paraugi tiek sūtīti uz laboratorijām, viss tiek pārbaudīts, lai atbilstu noteiktajiem kritērijiem.

  • -5
    Ventspils brīvostas pārvalde 09.05.2019, 14:22:42

    (2) Atbildam Nah Nahs VI: Pirms jebkura objekta nodošanas ekspluatācijā, tiek veikta ne tikai dokumentācijas pārbaude, bet arī paša objekta apsekošana. Apsekošanu veic komisija, kurā ietilpst būvprojekta izstrādātājs, Ventspils brīvostas pārvalde, Ventspils pilsētas domes Būvniecības administrācijas nodaļa un Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa, kā arī būvnieks.

    Ja pēc objekta nodošanas ekspluatācijā piecu gadu laikā (garantijas laiks) tiek konstatētas kaut kādas nepilnības, tās tiek novērstas par būvdarbu veicēja līdzekļiem. Papildus, ja objekts tiek līdzfinansēts no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem, tad piecu gadu laikā pēc projekta pabeigšanas tiek veiktas arī Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) pārbaudes.

  • 0
    Reptīlis 09.05.2019, 15:41:27

    Cik tad ilgi atpakaļ nodeva (izbūvēja ) šo ielas posmu ? !!!

  • 0
    Nah Nahs VI 09.05.2019, 16:21:05

    Re,kā!Gandrīz vai jājūtas pagodinātam,ja man kā ceturtajam sivēnam atbild tāda "varena" iestāde kā Ventspils brīvostas pārvalde...
    Drīz sāks pats Lembergs te atbildes drukāt...

  • -1
    Nah Nahs XI 01.05.2020, 05:40:42

    He,sanāk,ka gada laikā VB portāla cenzors veicis jau piecas virtuālās slepkavības...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: