Valsts pārvaldes Atvērto durvju dienā 10. maijā iedzīvotāji aicināti iepazīt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbu.

Īpaši aicināti ir vecāko klašu skolēni, kuriem pavisam drīz būs jāizšķiras par savu profesiju – iespējams, šī diena var kļūt par nozīmīgu pavērsienu jauniešu turpmākajā dzīvē.

Šajā dienā būs iespēja viesoties kādā no 28 neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu punktiem visā Latvijā, tajā skaitā arī Ventspilī. Tāpat viesi tiks gaidīti Kuldīgā, Saldū, Liepājā, Talsos, Tukumā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ludzā, Krāslavā, Preiļos, Dagdā, Jelgavā, Jēkabpilī, Dobelē, Bauskā, Aizkrauklē, Iecavā, Viesītē, Pļaviņās, Neretā, Aknīstē, Ogrē, Vecumniekos, Valmierā, Cēsīs, Limbažos, Gulbenē.

Apmeklējuma laikā klātienē varēs noskaidrot, kā norit NMPD brigāžu ikdienas dežūra, kā brigādes saņem izsaukumus un kā operatīvi spēj uz tiem reaģēt, lai palīdzētu pacientiem vai smagi cietušajiem. Ikvienam būs iespēja arī iekāpt neatliekamās medicīniskās palīdzības operatīvajā transportlīdzeklī un aplūkot tā specifisko aprīkojumu, ar kuru mediķi glābj cilvēku dzīvības, kā arī izjautāt darbiniekus par viņu darbu. Tāpat katrs interesents varēs pārbaudīt savas prasmes vai iemācīties uz speciāla manekena veikt atdzīvināšanas pasākumus cilvēka dzīvībai kritiskās situācijās.

Pieteikties iespējams līdz 3. maijam valsts pārvaldes Atvērto durvju dienu mājaslapā http://www.atvertodurvjudiena.lv, sazinoties ar norādīto kontaktpersonu. Iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: