Ventspils Augstskolas (VeA) atvērto durvju dienā 27. aprīlī ikviens interesents varēs uzzināt par studiju iespējām un studentu ikdienu, piedalīties praktiskajās nodarbībās, tikties ar absolventiem un darba devējiem, kā arī uzzināt par jauno studiju programmu “Uzņēmējdarbības akadēmija”.

Pasākums tiks atklāts plkst. 11.30 ar augstskolas vadības uzrunu un informāciju par studiju programmām augstskolā, budžeta vietām, stipendijām, dienesta viesnīcu, karjeras un Erasmus+ programmas iespējām.

Pēc tam visiem interesentiem būs iespēja apmeklēt Ekonomikas un pārvaldības fakultāti, Tulkošanas studiju fakultāti vai Informācijas tehnoloģiju fakultāti, kur būs iespēja ne tikai satikt fakultāšu vadību, docētājus, studentus, absolventus, kuri pēc augstskolas absolvēšanas veiksmīgi iesaistījušies darba tirgū, bet arī būs iespēja piedalīties praktiskajās nodarbībās un diskusijās.

Tulkošanas studiju fakultāte topošajiem studentiem piedāvās darbnīcu “Pateikts un rakstīts vārds tulkojumā”, kuras ietvaros notiks divas nodarbības – mutvārdu tulkošanas darbnīca un tulkošanā izmantojamie rīki.

Informācijas tehnoloģiju fakultātē topošajiem studentiem būs iespēja piedalīties radošajā un praktiskā darbnīcā, kā arī apskatīt tehnoloģiju demonstrāciju stendus. Radošajā darbnīcā apmeklētāji ar laborantu palīdzību varēs izgatavot (salodēt) uz gaismu reaģējošu VeA žetonu. Tehnoloģiju demonstrācijās būs iespējams darboties ar industriālo robota roku, elektronikas laboratoriju aprīkojumu, 3D printeri, "Elektronikas inženierijas" studentu bakalauru darbu ietvaros izstrādātajām iekārtām, kā arī ar datorredzes iekārtām (cilvēku skeleta atpazīšana - cilvēka auguma un ekstremitāšu atpazīšanas tehnoloģija, ko plaši pielieto datorredzes industrijā (datorspēles, drošība, tālaprūpe) un RealSense kameras pielietojums medicīnā). Interesenti varēs apmeklēt arī VeA laboratorijas, radiostaciju un studentu praktisko darbu telpu.

Ekonomikas un pārvaldības fakultāte informēs topošos studentus ne tikai par esošajām studiju programmām, bet sniegs informāciju arī par nepilna laika studiju programmu un jauno, unikālo bakalaura studiju programmu “Uzņēmējdarbības akadēmija”. Interesentiem būs iespēja tikties arī ar studentiem un fakultātes absolventiem un noskaidrot, kā kļūt veiksmīgam biznesa vidē.

Atvērto durvju dienu noslēgumā interesentiem būs iespēja tikties ar Studentu padomes pārstāvjiem, kuri ikdienā rūpējas par sabiedrisko dzīvi augstskolā – organizē dažādus kultūras un izglītojošus pasākumus, kā arī pārstāv studentu intereses gan augstskolas institūcijās, gan Latvijas Studentu apvienībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: