Ventspils basketbola čempionāta finālā iekļuvuši arī pašreizējie čempioni – Ventspils Tehnikuma spēlētāji, kas spraigā cīņā pieveica regulārās sezonas uzvarētāju Bērzi Plus.

Pirmajā mačā studenti bija pārāki vien ar 93:92, tā ka bija skaidrs, ka šīs sērijas (uzvarētājus noteica divu spēļu summā) liktenis izšķirsies otrajā. Tehnikums pirmajās desmit minūtēs ieguva 11 punktu pārsvaru, taču otrajā ceturtdaļā jau daudz labāk darbojās bērzi, izlīdzinot rezultātu (40:40). Trešās ceturtdaļas vidū līderi nomainījās ne tikai šajā mačā, bet arī summā, jo Bērzi Plus panāca pat sešu punktu pārsvaru, tomēr pēdējās minūtēs par sevi atgādināja čempionu līderi Vlads Mikuļskis un Ričards Vitoļskis, tāpēc pirms izšķirošajām desmit minūtēm sērijā bija neizšķirts.

To sākumā bērzi vēlreiz atrāvās līdz +6, bet arī šoreiz pārsvaru un vadību nosargāt neizdevās. Priekšā atkal aizgāja studenti, tiesa, rezultāta starpība bija atspēlējama, tomēr mača beigās veiksme bija Ventspils Tehnikuma pusē – uzvara ar 87:84. Lielisku maču aizvadīja Mikuļskis, kurš ne tikai guva 31 punktu, bet arī savāca 22 atlēkušās bumbas. Pretējā nometnē 26 punkti Tomam Stupelem.

Finālā tehnikuma komandai pretī atkal stāsies Baltijas Ekspresis un centīsies revanšēties par pērn piedzīvoto zaudējumu (82:88). Bērzi Plus par bronzu cīnīsies ar Anzāģi/Popi.

Medaļu mači paredzēti 11. maijā, dienas pirmajā pusē aizvadot bronzas finālu, bet pēc Latvijas čempionāta  trešā finālmača starp Ventspili un VEF arī cīņu par zeltu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: