Sociālajā vietnē Facebook kāda ventspilniece ievietojusi foto un videomateriālus par to, kādā stāvoklī ir suņu pastaigas laukums Saules ielā. Sieviete ir neizpratnē par pastaigu laukumā atrastajiem stikliem un citiem atkritumiem, kuru dēļ savainojumus guvis viņas suns.

Lasi vēl

Komentāri (16)

  • -1
    Puaro 26.03.2019, 14:44:55

    Esmu neizpratnē,par to,ka suņu"saimnieki"nespēj sūdus savakt aiz saviem mīluļiem!Pasvaldībai oar to vajdzētu noteikt lielākus sodus.

  • -1
    gg65 26.03.2019, 15:01:38

    Tīri nelielai aizstāvībai - Suņu laukums pie lielveikala Tobago (otrā pusē kanālam) ir ļoti labā stāvoklī. Ievietoja 2 laternas pat. Tik cik žēl, ka pašvaldība nevēlas uzstādīt laukuma lietošanas noteikumus pie ieejas, kur konkrēti būtu norādīts, ka suņu sūdi aiz sava mīluļa ir jāsavāc un par nesavākšanu pienākas sods. Kaut kā nav manīts, ka pašvaldības policija kādreiz vaktētu to kas tur notiek. Daudzi suņu īpašnieki šos laukumus izmanto kā tualeti. Pēc tam pamēģini pa turieni pārvietoties, neiekāpjot kaksī. Visādi citādi saules ielas laukums ir spogulis tur dzīvojošajai sabiedrības daļai. Neviens cits kā paši tur neesat dzēruši un dauzījuši pudeles. Es ne par normālajiem cilvēkiem, bet to sabiedrības daļu, kuri uz soliņiem dirn.

  • -1
    reku 26.03.2019, 15:15:30

    Nezin,kāds stāvoklis ir Pārventā,Celtnieku ielas rajona laukumā?
    Tur tak visapkārt dzīvo vēl vairāk krievu,nekā pilsētas puses "devenēs".

  • -2
    gg65 26.03.2019, 15:23:13

    Es nevienā brīdī nesaku, ka krievi vai latvieši ir vainīgi. Soliņu dirnētāji, jaunieši un citi deģenerāti neatkarīgi no tautības mēdz nodarboties ar mazo huligānismu, jo acīmredzot ir kādas psiholoģiskas problēmas. Es vairāk norādu uz to, ka stikli paši suņu laukumā neuzrodas. Kāds tur to pudeli sasit. Kāpēc tās pudeles nesit citos suņu laukumos? Jo tur šī sabiedrības daļa neapgrozās.
    Bet pilnībā piekrītu par to, ka ir daudz aktīvāk jāsoda suņu saimnieki.
    Es pats pērku sev kaku maisiņus un savācu aiz sava suņa, bet parauj dusma, kad redzu pied*rstu suņu laukumu vai cilvēkus, kuri noskatās, ka suns noliek kluci un tad ar mierīgu sirdi aiziet prom. A kāpēc viņiem to nedarīt? Mums neviens to nekontrolē. Viss ir tīri sirdsapziņas jautājums.

  • -1
    Parko 26.03.2019, 15:13:26

    Nekārtības suņu laukumā atstāj paši saimnieki!! dzīvoju blakus laukumam un redzu, ka nabaga sētnieks aiz jums ik rītu savāc sūdiņus un atkritumus, ko paši saimnieki nesavāc aiz sevis!!! un tas, ka pa dienu kāds tur ir sasitis pudeli un nav savācis aiz sevis, ir pašiem jāpieskata savs mīlulis, un stāvēt klāt sētnieks arī nevar 24/7 suņu laukumam.

    Vajadzētu vispār izvietot tādu zīmi un likt sodus, par to ka nesakārto laukumu aiz sevis. Un suņi paši nemitīgi izrok lielas bedres. vienīgi tās varētu aizbērt ciet. bet visādi citādi labi, ka šādi laukumi ir ierīkoti, savādak piemēram Reņķu dārzā galīgi negribas laist suni skraidīt. Vienīgi par šautuves jūrmalu..

  • 0
    gg65 26.03.2019, 15:53:03

    Man ir jautājums par šo pašu tēmu Komunālajai pārvaldei un Pašvaldības policijai. Jūs parasti atrakstaties, ka maisiņu zagļus nevar noķert un aicinat viņus nezagt tos maisiņus. Viņiem tak ir vienalga.
    Jautājums ir vienkāršs - Pašvaldības policijai ir mobilās videonovērošanas kameras, kuras var uzstādīt kokos/laternās un pavērst pret oranžo maisiņu stendu. Kāpēc nevar nofilmēt zagļus un tad atrast viņus, lai veiktu pārrunas un sodītu? Vai tiešām publikācijas ventasbalsī un portālā Jūsuprāt ir pietiekoša cīņa pret maisiņu zagļiem?
    Kur ir problēma izmantot šīs "medību videonovērošanas kameru" tipa kameras, lai noķertu šos maisiņu zagļus?

  • 0
    Parko 26.03.2019, 15:55:54

    priekškam pirkt entās kameras pie katrām urnām, kuras izmaksās simtiem , kautkādu maisiņu dēļ? Nav lētak pašam pasūtīt maisiņus, kautvai no tā paša aliexpress sava mīluļa dēļ?

  • 0
    gg65 26.03.2019, 15:58:23

    Nav nekas jāpērk. Atkārtoju vēlreiz- Pašvaldības policijai jau IR NOPIRKTAS šādas kameras. Attiecīgi tās var aizņemties uz 2 nedēļām, lai padzenātu zagļus. Vai tad vieglāk ir truli likt plastmasas maisiņu čupas katru dienu un noskatīties kā tās nozog un kā tie maisiņi netiek izmantoti tam paredzētajam mērķim?
    Manis pēc tās oranžās urnas var nepildīt ar maisiņiem. Es nopērku sev maisiņus un nepaļaujos uz tām urnām. Man ir žēl noskatīties kā Komunālie met naudu vējā un tad apelē pie sabiedrības sirdsapziņas. Es iesaku sākt beidzot rīkoties. Kameras ir, vajag tikai gribēt darīt.

  • -3
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 26.03.2019, 15:53:34

    Informējam, ka periodiski veicam suņu laukumu teritoriju apsekošanu. Piekrītam, ka suņu laukumos periodiski ir atrodami dažādi būvgruži, kuri, visticamāk suņiem rokot bedres, tiek izrakti. Tomēr ik rītu atbildīgie sētnieki veic suņa laukuma sakopšanu un uzturēšanu kārtībā. Ja dienas laikā iedzīvotāji neaizvāc aiz sevis atkritumus, suņu saimniekiem turpmākās dienas garumā ir nekomfortabli uzturēties šajos laukumos.
    Paldies par Jūsu ziņojumu, esam to izvērtējuši un informējam, ka tuvākajā laikā tiks aizvestas smiltis, ar kurām tiks izlīdzināta teritorija, kā arī uzstādīsim informatīvas zīmes, ar lūgumu iedzīvotājiem aiz sevis un sava mājdzīvnieka savākt atkritumus.

  • 0
    gg65 26.03.2019, 16:04:38

    Tā gan nebūs patiesība, ka suņu laukumu ik rītu sakopj sētnieki. Suņu izkārnījumi tur bieži vien pat mēnesi guļ un pašam pa laukumu jāstaigā ar skatu uz leju, lai neiekāptu. Visbiežāk vasarā laukumu tīra tikai tad, kad tur ir nopļauta zāle. Tad arī sētnieks kopā ar zāli tās čupas savāc.

    Ļoti svarīgi būtu tomēr uzstādīt plakātu pie katra laukuma ar informāciju par čupu savākšanu un sodu apmēru. Ieteiktu arī uzlīmēt videonovērošanas bildīti uz tā plakāta. Varbūt kāds notic un sāk vākt aiz sava suņa.

  • 0
    KRX 26.03.2019, 16:14:39

    Sanāk tā - ja uzliks brīdinājuma zīmes, suņi kakās mazāk?
    1kārt, suņu saimniekiem PAŠIEM ir jāsavāc aiz sava mīluļa. Ja kādu mīli, tad savākt viņa kakas, kā reiz, ir īstais pārbaudījums jūtām :)
    2kārt, man šķiet, ka tāds ikdienas sētnieks ir patiešām labās gribas izpausme - lai dažiem, kas savus mīluļus nemīl pietiekami, nebūtu jāvāc atstātais.

  • 0
    gg65 26.03.2019, 16:22:58

    Kāds sakars zīmēm ar suņu kakāšanas biežumu? Zīmes ir kā atgādinājums SAIMNIEKAM, ka šī nav tualete, kur kāds aiz tevis aizvāks. Zīmes, lai ir kā atgādinājums, ka, ja tevi pieķers, tad varēsi maksāt sodu. Kā tu iesaki rīkoties ar tiem, kuri aiz saviem dzīvniekiem nesavāc? Tas jau ir līdzīgi kā ar pārējiem sabiedrības miskastniekiem, kuri pa auto logu met ārā visu lieko un tāpat rīkojas uz ielas. Izsmēķi pa labi un kreisi. pudeles iebāzīs jebkurā krūmā vai atstās uz jebkuras palodzes.
    Diemžēl pati pašvaldība ir izlutinājusi sabiedrību, ka viņa var mēslot un vienmēr kāds aiz viņiem savāks.

  • 0
    Ilze Ilze 26.03.2019, 21:20:35

    Diemžēl šeit ir kompleksa problēma.
    Laukums ir "izveidots" būvniecības atkritumu zonā, kura apvilkta ar drāts žogu. Komunālā pārvalde! Es Jūs aicinu aiziet uz vietas aplūkot kā tas izskatās. Tie nav pāris akmeņi, kurus, rokot bedres, it kā izrakuši suņi. Laukums ir nosēts ar stikla un ķieģeļu šķembām. Un tās nav radušās pēkšņi, bet krājušās gadiem. No zemes rēgojas kaut kādi metāla gabali, aiz kuriem viegli paklupt... Es ceru Jūs saprotat, ka vispirms tas viss būtu jānovāc ar tehniku un tad jāber jauna smilšu kārta. Par zaļu zāli laikam atliek sapņot.
    Kas attiecas uz suņu izkārnījumiem, protams, katram aiz sava dzīvnieka tie jāsavāc. Taču tos, kas to ignorē ir jāsoda. Pilsētai būs papildus ienākumi. Saprotams, pie katra laukuma nenoliksi policistu, taču reizēm kādu reidu ar pašvaldības policiju jau var sarīkot. Tāpat kā jau šeit iepriekš rakstīja, ideja ar kamerām, kaut vai uz laiku, ir apsveicama. Jo patiesībā "cūkas" ir vienas un tās pašas personas ilgtermiņā.

  • 0
    Ilze Ilze 26.03.2019, 21:20:55

    Par sētniekiem vai sētnieku, kuram tā teritorija ir jātīra - diemžēl tāds tas darbs ir izvēlēts un arī suņu kakas ir atkritumi, kas jāsavāc, ja to nav izdarījis saimnieks. Katram savs darbs jādara pēc labākās sirdsapziņas. Un pašlaik tas netiek darīts!

  • -1
    pasvaldibas.policija@ventspils.lv 27.03.2019, 16:57:37

    Pašvaldības policija ir iepazinusies ar informāciju, kas publicēta saistībā ar suņu pastaigu laukumu. Piekrītam, ka pilsētā ir suņu saimnieki, kuri nerēķinās ar elementārām kārtības un pieklājības normām, tai skaitā ar mājdzīvnieku labturību. Pašvaldības policijai apsekojamo vietu pilsētā ir ļoti daudz, bet policija vienmēr cenšas savu iespēju robežās pievērst pastiprinātu uzmanību vietām, par ko neapmierināti ir pilsētas iedzīvotāji. Mēs noteikti vērsīsim uzmanību suņu pastaigu laukumiem, bet esam pārliecināti, ka policistu klātbūtnē pārkāpumi netiks izdarīti.
    Šādās situācijās Pašvaldības policija veiks citas kompetencei atbilstošas metodes, lai fiksētu pārkāpumus un vainīgās personas sauktu pie atbildības. Šajā gadā Pašvaldības policija par mājdzīvnieku labturības noteikumu neievērošanu 3 personas ir saukusi pie administratīvās atbildības un ar 16 personām ir veikts preventīvais darbs.

  • 0
    pasvaldibas.policija@ventspils.lv 27.03.2019, 16:58:05

    Pašvaldības policija lūdz par novērotiem pārkāpumiem nekavējoties zvanīt Valsts policijai pa tālruni 110 vai Pašvaldības policijai pa tālruni 28680808 vai 63680808.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: