No šodienas, 1. marta Valsts ieņēmumu dienests (VID) sāk pieņemt iedzīvotāju gada ienākumu deklarācijas par 2018. gadu.

Iedzīvotāji, kuriem gada ienākumu deklarācijas iesniegšana nav obligāta, deklarāciju par pagājušo gadu var iesniegt jebkurā laikā līdz 2022. gada 16. jūnijam, sākot no šodienas.

Gadījumos, kad saistībā ar progresīvās nodokļa likmes vai diferencētā neapliekamā minimuma piemērošanu radusies nodokļa starpība, kas jāpiemaksā valsts budžetā, deklarācija jāiesniedz obligāti līdz šī gada 3. jūnijam. Savukārt, ja kopējie gada ienākumi pārsniedz 55 000 eiro, - līdz 1. jūlijam.

Tāpat kā līdz šim, arī šogad daļai iedzīvotāju gada ienākumu deklarācija ir jāiesniedz obligāti un daļa to var darīt brīvprātīgi. VID aicina ikvienu nodokļu maksātāju iesniegt deklarāciju elektroniski, izmantojot VID elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS).

Ja no algota darba ienākumiem ir maksāts iedzīvotāju ienākuma nodoklis (IIN), tad gada ienākumu deklarāciju var iesniegt brīvprātīgi, lai saņemtu atpakaļ pārmaksāto IIN par attaisnotajiem izdevumiem, kā arī gadījumā, ja ir izveidojusies nodokļa pārmaksa saistībā ar gada diferencētā neapliekamā minimuma un progresīvās nodokļa likmes piemērošanu.

Deklarāciju var iesniegt arī, ja gada laikā nav bijuši piemēroti nodokļu atvieglojumi, piemēram, par apgādībā esošām personām. Brīvprātīgi gada ienākumu deklarāciju var iesniegt trīs gadu laikā. Tātad šogad to var iesniegt ne tikai par 2018. gadu, bet arī par 2016. un 2017. gadu, bet līdz 2019. gada 17. jūnijam - vēl arī par 2015. gadu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Margrieta123 01.03.2019, 09:48:05

    Šodien tak viņu kantorim brīvdiena,vismaz Ventspilī!
    Kas gribēs iesniegt reāli,uz papīra,tam būs līdz pirmdienai jāgaida.Un attiecīgi naudu,ja tāda pienāksies,vēlāk varēs saņemt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: