Ventspils pilsētas dome apstiprināja maksu par sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumiem Sociālās aprūpes nama „Selga” klientiem.

Maksu par sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumiem pašvaldība ir noteikusi atbilstoši klientam nepieciešamajam aprūpes līmenim.

Izvērtējot faktiskās aprūpes izmaksas, ar domes lēmumu maksa par aprūpi “Selgas” iemītniekiem ir noteikta 16,00 eiro diennaktī, kas ir par 1,47 eiro vairāk nekā līdz šim. Savukārt intensīvās aprūpes nodaļā maksa ir noteikta 19,50 eiro diennaktī jeb par 1,67 eiro vairāk.

Tāpat kā iepriekš, arī turpmāk tiem ventspilniekiem, kuri paši vai kuru apgādnieki pilnā apmērā veic maksu par aprūpi “Selgā”, pašvaldība piemēros 6% atlaidi, savukārt intensīvās aprūpes nodaļā atlaide ir noteikta 9% apmērā.

Visiem iemītniekiem, neatkarīgi no aprūpes līmeņa, ikdienas izmaksās ietilpst 4 ēdienreizes, medicīniskie pakalpojumi, pirmās nepieciešamības preces, kā arī maksa par komunālajiem pakalpojumiem. Tāpat “Selgas” iemītniekiem ir pieejami sociālā rehabilitētāja, friziera, masiera un ergoterapeita pakalpojumi, kā arī klientiem ir iespēja piedalīties un darboties savām interesēm atbilstošās nodarbībās, piemēram, darināt rokdarbus, zīmēt u.c.

Ventspils Sociālās aprūpes nams „Selga” nodrošina ilgstošu un īslaicīgu sociālo aprūpi un sociālo rehabilitāciju pensijas vecuma personām un personām ar invaliditāti, kā arī bāreņu un bez vecāku gādības palikušo bērnu diennakts aprūpi, dzīvesvietu, audzināšanu, sociālo rehabilitāciju, medicīnisko aprūpi, psiholoģisko atbalstu.

Pašlaik “Selgā” dzīvo 18 bērni un 136 seniori, no tiem 44 - intensīvās aprūpes nodaļā.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -4
    Cita kurzemniece 22.02.2019, 15:00:09

    Drīz pienāks atkal laiks,kad vecīšus vedīs ar ragaviņām uz mežu...

  • -2
    i 22.02.2019, 19:36:28

    Tas ir pisec... Kur vēl trakāk...
    P.S. Kurzemniece, diemžēl, bet Tev taisnība :(

  • -2
    Nah- nahs. 23.02.2019, 09:15:13

    Vēl variants - iedot padzerties saldu tējiņu...

  • -1
    karlito 23.02.2019, 12:15:24

    Skumji,bet izskatās,ka dzīves nogali pavadīt pansionātā,lēnām pārvēršas par bagāto privilēģiju...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: