Latvijas vides aizsardzības fonda izsludinātajā projekta konkursā “Publisko ūdeņu praktiskā pārvaldība” startēja “Komunālā pārvalde” ar projektu “Pieejas uzlabošana kāpu zonā Ventspils pilsētas pludmalē”, kur konkursa noslēgumā Fonda padome pieņēma lēmumu projektu atbalstīt un piešķirt LVAF finansējumu EUR 28 560 apmērā.

Projekta iesniegšanas mērķis ir mazināt antropogēnās slodzes ietekmi uz dabas un vides vērtībām kāpu zonā, kā arī uzlabot jūras piekrastē esošo publisko infrastruktūru. Šī projekta ietvaros Ventspils pludmalē tiek paredzēts izbūvēt jaunas pludmales ieejas laipas Nr. 2, Nr. 5 un daļēji arī Nr. 7, kuras ir nokalpojušas un daudzviet bojātas, līdz ar to ir nepieciešams tās atjaunot.

Jaunās laipas izbūve tiks uzsākta līdz ar vasaras sezonas sākumu.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -2
    Nah- nahs. 21.02.2019, 10:46:20

    Vai tad ārpus laipām vairs nebūs brīv pārvietoties?
    Nu i nah.. tādu pludmali!

  • -3
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 21.02.2019, 13:38:14

    Jūras piekrastes laipas šķērso Eiropas nozīmes aizsargājamās teritorijas Pelēkās kāpas zonu, tādēļ, lai saudzētu Pelēko kāpu veģetāciju un biotopus, lūdzam iedzīvotājus šķērsot laipas, lai tiktu līdz jūrai, nevis caur kāpām.

  • -3
    Dajūsko 22.02.2019, 09:38:42

    Un ko tad tu nevari brist ar smilšu pilnām kurpēm, kur pašai patīk? Kādas problēmas? Pa manam, tas tikai ir labi, jo smiltis apavos ir brrrrr.....

  • 0
    Latvija pāri visām! 22.02.2019, 11:26:36

    Atceros, bērnībā pa kāpām vien dzīvojāmies, laimīgi nezinādami visas tās blēņas par veģetāciju un biotopiem.
    Un drīzāk ir uztraucoši tas ka V-pils pludmale no smilšu strauji pārvēršas par oļu pludmali.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: