Līdz 25. janvārim turpinās tradicionālā lūgšanu nedēļa par kristiešu vienotību. Draudžu ļaudis aicināti vienoties kopīgās lūgšanās ar dažādu konfesiju kristiešiem pasaulē.

Šāgada lūgšanu nedēļas tēma ir Vienoti apustuļu mācībā, sadraudzībā, maizes laušanā un lūgšanās. Materiālus par kristiešu vienotību sagatavojuši Jeruzālemes kristieši, kuri ar savu dzīvi rāda, kā tiekties uz Debesu Jeruzalemi un palīdzēt to celt. Lasījumi Lūgšanu nedēļai par kristiešu vienotību pieejami mājaslapā www.kasmusvieno.lv/lasiijumi.html. 

Lūgšanu nedēļu par kristiešu vienotību Baznīca reizi gadā atzīmē visā pasaulē. Tās pirmsākumi meklējami jau 1740. gadā. Datumus Baznīcas vienotības nedēļai – 18. līdz 25. janvāri – pirmo reizi 1908. gadā izvēlējās anglikāņu mācītājs Pols Vatsons, jo 18. janvāri uzskata par datumu, kurā sv. Pēteris kļuva par pirmo Romas bīskapu, savukārt 25. janvārī ir sv. Pāvila atgriešanās svētki, kas iezīmē dienu, kad viņš no kristiešu vajātāja kļuva par dedzīgu Kristus piekritēju un draugu.

Monta:

 – Šobrīd intensīvi esmu sākusi lūgt par maiju, par mācību gada beigām, lai Dievs man dod, ka es varētu nolikt eksāmenus labāk nekā es ceru.  

Ailita:

– Es regulāri lūdzu par savu ģimeni, neticīgajiem tuviniekiem, Dieva palīdzību man tuviem un dārgiem cilvēkiem viņu kalpošanā, u.c. Šajā laikā īpaši lūdzu par savām attiecībām ar Dievu, jo es gribu vairāk atzīt Viņa mīlestību un Viņu iemīlēt. Vēl viena īpaša un pastāvīga lūgšana ir par to, lai kristīgās draudzes vairāk uzmanības pievērstu cilvēkiem ar invaliditāti, jo viņi vēl maz dzirdējuši Kristus evaņģēliju.

Harijs:

–  Īpaši aizlūdzu par tiem, kas nonākuši krīzes situācija un nelaimē, par tiem, kas neveseli un slimo ar smagam slimībam, arī par jauniešiem – lai Dievs apskaidro viņu prātus un atdod viņiem sapratni par patiesam dzīves vērtībām!

Dace:

 – Es vienmēr tā īpaši esmu lūgusi un lūdzu par Latvijas ģimenēm un bērniem, par bērniem ar īpašām vajadzībām. Par mīlestību es lūdzu.

Daina:

 – Manos aizlūgumos ir slimnīca un slimnieki, bērnunama bērni un pansionāta iemītnieki, ir individuāli aizlūgumi. Šie aizlūgumi ir regulāri, ne tikai kādā noteiktā laikā, bet arī katru rītu.

Sanita:

 – Šobrīd īpaši aizlūdzu par bērnu sirdsmieru, jo ļoti daudz bērnu tiek traumēti caur nepiemērotam TV pārraidēm un grāmatām, tas ļoti atspoguļojas viņu uzvedībā un rotaļās.

Linda:

– Es tagad īpaši aizlūdzu par savu mammu, kas mokās ar slimības saasinājumu. Un vēl – par savu labu draugu un viņa ģimeni, kam pašlaik jāsāk jauna dzīve svešā zemē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: