Sestdien Jūras vārtos notika IX Starptautiskais bardu saiets Tatjanas diena.

Apskati fotogrāfijas!

Noskaties video!

Šoreiz saieta dalībniekiem no Baltijas, Krievijas un Baltkrievijas pievienojās arī Ukraiņu kolēģi. Koncertā piedalījās autori un izpildītāji no Ventspils, Rīgas, Maskavas, Kijevas, Tallinas, Minskas, Viļņas, Jelgavas, Liepājas, Visaginas, Narvas un Pleskavas.

Viens no galvenajiem pasākuma organizatoru uzdevumiem bija – sniegt Latvijas publikai iespēju iepazīt spožus un talantīgus autordziesmas žanra pārstāvjus no citām valstīm, kuru daiļrade mūsu valstī notiekošajos bardu pasākumos ir maz pārstāvēta. Tieši tādēļ visus šos gadus kopš notiek „Tatjanas diena", dalībnieki, kas ierodas uz Ventspils festivālu, aptver arvien plašākas ģeogrāfiskas teritorijas.

Tomēr ir svarīgi, lai saiets paliktu arī kā uzskatāms piemērs žanra attīstībai mūsu reģionā. Tādēļ šogad īpašs akcents tiek likts uz plašu bardu pārstāvniecību tieši no Latvijas un citām Baltijas valstīm.

Jau aizvadītajā gadā bardu koncerts norisinājās teātra nama "Jūras vārti" zālē, no kā autordziesma tikai iegūst, jo kvalitatīva skaņa un labs skatuves noformējums atver visas poētiskās un muzikālās bagātības robežas, kas raksturīgas šim patiesajam un dvēseliskajam žanram.

"Tatjanas diena" ir populāra ne tikai ventspilnieku vidū, jo starptautisko bardu saietu labprāt apmeklē arī šī žanra daiļrades cienītāji no visas Latvijas. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: