MasterCard BBL čempionātā pie 11. panākuma tikuši Ventspils basketbolisti, kas, viesojoties Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, pieveica vietējo TTU/Kalev.

Pēc pirmā puslaika vadībā 34:33 bija mājinieki, lai gan spēku samēriem, spriežot pēc šīs sezonas rezultātiem, bija jābūt citādākam. Ventspilnieki 14 mačos bija piedzīvojuši vien četrus zaudējumus, kamēr Tallinas klubs 17 spēlēs tikai četras reizes sanācis uzvarēt. Tomēr mača pirmo pusi labāk aizvadīja tieši igauņi.

Otrajā puslaikā ventspilnieki uzlaboja spēles kvalitāti, mazāk kļūdījās un precīzāk uzbruka, tā pamazām uzvaras kausus noliecot uz savu pusi.  Pēc trim ceturtdaļām BK "Ventspils" bija vadībā ar astoņu punktu pārsvaru – 57:49. Ventspilnieki atsāka ar desmit punktiem pēc kārtas (67:49), taču uzreiz nostabilizēties drošā attālumā nesanāca.

Mājinieki arī spēja atbildēt ar rezultatīviem uzbrukumiem, ceturtajā minūtē panākot 69:57. Tomēr trīs minūtes līdz mača beigām Lauris Blaus ventspilniekiem sarūpēja jau 16 punktu pārsvaru (76:60), bet laukuma saimniekiem kaut ko labot šajā mačā vairs nebija ne laika, ne spēka. Arī punktu mača pielika Blaus – 82:64, 11. uzvara Baltijā ventspilniekiem.

Sestdien ventspilnieki Tallinā spēles ar Kalev/Cramo.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: