No 3. decembra Ventspils pilsētas Sociālais dienests uzsāka Ziemassvētku pabalsta izmaksu un ar pārskaitījumu uz norēķinu kontiem un pirmajā dienā to saņēmuši 3711 pensionāri un personas ar invaliditāti.

Pirmajā dienā kopumā izmaksāti 159 573 eiro. Pabalsti tiek izmaksāti Ventspilī deklarētiem pensionāriem un personām ar invaliditāti, kuru pensijas apmērs pirms nodokļu nomaksas (neskaitot piemaksu pie pensijas) nepārsniedz 338 eiro. Pensionāri un personas ar invaliditāti, kuri veselības stāvokļa dēļ nav varējuši ierasties Sociālajā dienestā, pabalstu varēs saņemt mājās.

Pabalsta izmaksa ar pārskaitījumu uz norēķinu kontiem un piegādi mājās turpināsies līdz 2019. gada 31. janvārim. Atgādinām, ka visu pabalsta izmaksas laiku ir iespējams rakstīt iesniegumus Sociālajam dienestam pabalsta saņemšanai bankas kontā tiem iedzīvotājiem, kuriem ir tiesības saņemt pabalstu.

Tāpat Ziemassvētku pabalstu no 18. decembra līdz 31. janvārim būs iespējams saņemt arī Sociālā dienesta kasēs. Lielākajā pabalsta saņēmēju pieplūduma laikā – no 18.decembra līdz 21.decembrim – pabalstu varēs saņemt katru dienu no 10 līdz 14 Sociālā dienesta kasēs, ņemot vērā iedalījumu pēc pabalsta saņēmēju uzvārda sākuma burtiem, līdzīgi kā tas tika organizēts arī iepriekšējās svētku pabalstu izmaksu reizēs. Pabalstu Sociālā dienesta kasēs nevarēs saņemt no 27. decembra līdz 4. janvārim. Sākot ar 7. janvāri pabalsta izmaksa kasēs turpināsies to parastajos darba laikos.

Ceturtdien Sociālā dienesta kasēs tiks uzsākta Ziemassvētku pabalsta izsniegšana iepirkumu karšu veidā 30 eiro vērtībā par katru nepilngadīgu bērnu trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm. Pabalsta izmaksa Ventspilī deklarētām trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm ar bērniem turpināsies līdz 27. decembrim.

Savukārt ģimenes, kuras audzina bērnus ar invaliditāti vai bāreņus un bez vecāku gādības palikušus bērnus, Ziemassvētku pabalstu 43 eiro apmērā Sociālā dienesta kasēs vai vecāku, aizbildņu norēķinu kontā varēs saņemt no 10. decembra līdz nākamā gada 31. janvārim.

Vēl jāpiebilst, ka, atzīmējot Latvijas valsts proklamēšanas gadadienu, Ventspils pilsētas dome izmaksājusi pabalstu 246 nestrādājošām politiski represētām personām, no pašvaldības budžeta šim mērķim novirzot 10 578 eiro.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    Dzērvene 05.12.2018, 13:17:21

    Būtu ar ko platities,3 tūkstošu nabagu Ventspilī,tas ir tikai pagaidām.
    Lūdzu aglasitje ves spisok,cik tad mums ir to sērdieņu un grutdieņu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: