Ventspils pilsētas Sociālais dienests no 3. decembra sāks izmaksāt pašvaldības vienreizējo pabalstu atsevišķām iedzīvotāju grupām – Ventspils pilsētā deklarētajiem pensionāriem un personām ar invaliditāti, bērniem ar invaliditāti, bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kā arī bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm.

Ventspils pilsētas pašvaldība materiālā atbalsta sniegšanai šogad atvēlējusi 344 615 eiro. Plānots, ka pabalstu Ziemassvētkos varēs saņemt 8105 ventspilnieku.

Pabalstu 43 eiro apmērā varēs saņemt pensionāri un personas ar invaliditāti, kuru pensijas apmērs pirms nodokļu nomaksas (neskaitot piemaksu pie pensijas) nepārsniedz 338 eiro, kā arī bērni ar invaliditāti un bez vecāku gādības palikušie bērni. Savukārt pabalstu iepirkumu kartes veidā 30 eiro apmērā par katru nepilngadīgu bērnu varēs saņemt trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes.

Pabalstu bankas norēķinu kontā pensionāri un personas ar invaliditāti varēs saņemt no 3. decembra līdz 2019. gada 31. janvārim. Sociālā dienesta kasēs pabalstu varēs saņemt no 18. līdz 21. decembrim.

Pabalsts mājās tiks piegādāts tikai tiem iedzīvotājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ paši nevar ierasties Sociālajā dienestā. Par pabalsta izmaksas nepieciešamību dzīves vietā Sociālais dienests jāinformē iepriekš.

Par pabalsta izmaksas kārtību Sociālais dienests iedzīvotājus informēs vēl papildus, tāpēc aicina sekot līdzi informācijai laikrakstā “Ventas Balss” un portālā www.ventspils.lv.

Sociālais dienests aicina iedzīvotājus, kuriem ir tiesības saņemt Ziemassvētku pabalstu, rakstīt iesniegumu pabalsta saņemšanai bankas kontā. Šādu iesniegumu var rakstīt jau šobrīd un arī pabalsta izmaksas laikā, aizpildot iesnieguma formu, kas pieejama Sociālajā dienestā, kā arī portālā www.ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: