Piektdien, 9. novembrī, Rīgas Motormuzejā tiks atklāta unikāla interaktīva izstāde “Leģenda par dzelzs bruņinieku”, kurā pirmo reizi klātienē būs iespēja apskatīt un izdzīvot stāstu par leģendāro Latvijas armijas spēkratu – bruņumašīnu “Imanta”.

Aizraujošā notikuma gaidās tapis arī izstādes video – spriedzes un piedzīvojumu pilns stāsts par četriem jauniešiem leģendām apvītā spēkrata meklējumos. Tā veidošanā piedalījusies arī Ventspils Centra sākumskolas 6. klases skolniece Ketija Feldberga.

Aizraujoša, nedaudz mistiska, spriedzes pilna – tāda ir spēle, kuru Rīgas Motormuzeja veidotajā video klipā uzsāk četri jaunieši, mēģinot pirmie atrast “Dzelzs bruņinieku”. Realitātē Latvijas armijas bruņumašīnas “Imanta” 30 oriģinālās detaļas apmēram pirms gada uzietas pie kādām mājām Liepnā. Pēc tam tās kopā ar Latvijas Kara muzeja speciālistiem rūpīgi pētītas un salīdzinātas ar pieejamajiem vēstures un foto materiāliem, līdz beidzot piedzīvos savu “atdzimšanu” interaktīvā izstādē, kurā ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību ikvienam būs iespēja apskatīt “dzelzs bruņinieku” pilnā godībā jeb redzēt bruņumašīnas “Imanta” modeli pilnībā četros dažādos laika posmos. Leģendārais Latvijas armijas spēkrats pārdzīvojis divus karus, izbaudījis divus miera periodus un piedzīvojis spriedzes filmas cienīgu likteni – ticis sašauts un atkal atjaunots, un aculiecinieki to redzējuši arī degam.

Izstādes video klipa filmēšanai konkursā tika meklēti 10 līdz 13 gadus veci zēni un meitenes no visiem Latvijas novadiem, lūdzot iesūtīt ne tikai savu vizītkarti video formātā, bet arī piedāvāt savu plānu “Dzelzs bruņinieka” atrašanai. No vairāk nekā 40 saņemtajiem pieteikumiem tika izvirzīti 16 finālisti, bet videoklipa filmēšanai, kas norisinājās gan Rīgas Motormuzejā, gan Siguldas mežos, izvēlēti tika četri jaunieši.

Konkursa organizētājus savaldzinājusi Ketijas klusā un šarmantā daba. Divpadsmit gadus jaunajai Ketijai patīk dziedāt, viņa interesējas par aktiermākslu un ļoti mīl dzīvniekus. Kopā ar Ketiju izstādes video klipā filmējusies arī vienpadsmitgadīgā Grieta Blanka no Rīgas un divi Ogres 1. vidusskolas skolēni – Ints Lauva un Ernests Heidingers.

Visi bērni video klipa filmēšanas laikā, meklējot “Dzelzs bruņinieku”, izdzīvoja spriedzes pilnas un nervus kutinošas situācijas – ne tikai piedaloties izmeklēšanas procesā, pustumsā ar lukturīšiem dodoties mežā, bet arī izspēlējot pakaļdzīšanās ainas, mūkot no ļaunā skolas dežuranta. Katrs no bērniem filmēšanas procesā pilnībā iejutās savos tēlos un demonstrēja lielisku aktiermeistarību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: