Ventspils pilsētas pašvaldība vasarā iespēju strādāt nodrošinājusi 331 pilsētā deklarētajam bērnam un jaunietim, kuri strādāja pie 24 Ventspils pilsētā reģistrētiem uzņēmējiem.

Tas ir par 62 bērniem un jauniešiem mazāk nekā 2017. gada vasarā, kad dažādos darbos iesaistījās 393 bērni un jaunieši. Darba devēji šajā vasarā piedāvāja strādāt šādus darbus: viesmīlis, tūrisma mītnes istabenis, virtuves darbinieks, palīgstrādnieks, pārdevēja palīgs, datu ievades operators, uzkopšanas un labiekārtošanas darbu veicējs, kā arī preču izvietošanu tirdzniecības plauktos. Bērni bija nodarbināti arī lauksaimniecības darbos – ogu vācēji un ravētāji.

Darbu skolēniem piedāvāja 24 darba devēji, piemēram: Olimpiskais centrs Ventspils, AS Diāna, SIA Daga, Ventspils labiekārtošanas kombināts, SIA Bio-Venta, Ventspils lidosta, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca un citi. Ventspils pilsētas pašvaldības finansējums bērnu un jauniešu vasaras nodarbinātības projektam bija 103 tūkstoši eiro.

Ventspils pilsētas dome kopš 2009. gada finansiāli atbalsta bērnu un jauniešu nodarbinātības programmu vasaras brīvlaikā.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    elita adlere 21.09.2018, 15:02:41

    Darbā pieņēma bērnus no daudzbērnu ģimenēm. Ir arī strādāt griboši bērni, kuru vecāki, strādājot pilsētas uzņēmumos, saņem minimālo algu un no tās maksā nodokļus pilsētas budžetā, bet tiem tika atteikts. Arī šīm ģimenēm vajag atbalstu. Vai tās ir rūpes par visiem bērniem?

  • -5
    Latvija pāri visām! 21.09.2018, 19:03:20

    Nebija tikai no daudzbērnu ģimenēm.
    E-iesnieguma aizpildes rindas kārtībā strādāja arī citi bērni.
    Vienīgi - pieteikušos bija daudz vairāk nekā pieejamās darba vietas trīs mēnešu laikā.

  • 0
    mjau mjau 22.09.2018, 11:58:50

    Diemžēl netika daudz bērnu, kas gribēja strādāt. Tas apbēdina. Cerams, ka Sociālais dienests meklēs risinājumu nākošajam gadam, piesaistīt un piedāvāt vairak darba vietas.
    Būtu labi, ja tiktu paziņots, ja bērns netiks pieņemts darbā, jo ir diezgan neforši gaidīt un neko nezināt, vai tiks strādat vai ne!

  • 0
    Ventspils Sociālais dienests 26.09.2018, 08:27:48

    Skaidrojam, ka vasaras skolēnu nodarbinātības pasākums tika organizēts 3 programmās.
    1. programmā Sociālajā dienestā vai pie skolas sociālā pedagoga varēja pieteikt bērnus vecumā no 13-14 gadiem darbam vasarā no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, bērnus ar invaliditāti, bāreņus un bez vecāku gādības palikušus bērnus, daudzbērnu ģimeņu bērnus, kā arī bērnus, kuram viens no vecākiem ir pensionārs vai persona ar invaliditāti vai bērnus, kuri ir bijuši mācību priekšmetu olimpiāžu laureāti. Šogad kopā reģistrēti 113 bērni uz 46 darba devēju piedāvātājām darba vietām. Diemžēl, Sociālais dienests nespēj ietekmēt darba devēju aktivitāti šajā pasākumā. Tā ir pašu darba devēju brīva iniciatīva. Katru gadu pieteikšanās nodarbinātības programmai tiek organizēta pavasarī, darba devējam iesniedzot Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļā pieteikumu.

  • 0
    Ventspils Sociālais dienests 26.09.2018, 08:27:55

    Taču, 2. un 3. nodarbinātības programmās bērniem vecumā no 15-20 gadiem, varēja pieteikties visi bērni bez izņēmumiem. Šajās programmās darba devēju pieteikumus pieņēma Nodarbinātības valsts aģentūra.
    Pateicamies par Jūsu ierosinājumu, apņemamies turpmākos gadus informēt bērnus un viņu vecākus par situāciju skolēnu nodarbinātības programmas procesā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: