Šajā nedēļā Ventspils brīvostas pārvalde piedalās 22. starptautiskajā transporta un loģistikas izstādē “TransKazakhstan/TransLogistica 2018”, kas norisinās Almati, Kazahstānā.

Izstādes galvenais uzdevums ir prezentēt Ventspils brīvostas pārvaldes priekšrocības un iespējamos sadarbības veidus kravu transportēšanā, kā arī piesaistīt investorus jaunu ražotņu atvēršanai Ventspilī. Potenciālie sadarbības partneri izrādīja interesi attīstīt sadarbību un Ventspils piedāvājumu novērtēja atzinīgi.

Izstāde Kazahstānā ir pirmais starptautiskais nozares pasākums, kurā Latvija startē ar jaunu, visu Latvijas transporta nozari vienojošu zīmolu VIA Latvia. Tas apvieno sevī Latvijas transporta pārvadājumu nozares krustpunktus – Rīgas Brīvostu, Ventspils Brīvostu, Liepājas Brīvostu, Starptautisko lidostu “Rīga” un Latvijas Dzelzceļa tīklojumu. Latvijas stends tika novērtēts kā labākais stenda dizains visā izstādē.

Latvijas nacionālajā stendā par sadarbības iespējām stāstīja lielākie transporta un loģistikas nozares pārstāvji – Ventspils, Rīgas un Liepājas ostas, Latvijas Dzelzceļš, Starptautiskā lidosta “Rīga”, airBaltic un uzņēmumi “Riga Container terminal”, “LDz Loģistika”, “A&A Logistic”, “Sigis”, “Alpa Centrums”.

TransKazakhstan/Translogistica ir viena no lielākajām transporta un loģistikas servisa un tehnoloģiju izstādēm Centrālāzijā. Izstādē piedalās vairāk nekā 80 kompānijas no tādām pasaules valstīm kā Azerbaidžāna, Baltkrievija, Kazahstāna, Ķīna, Lietuva, Latvija, Luksemburga, Krievija, Ukraina, Uzbekistāna, Somija un Dienvidkoreja.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Ivars Jansons 21.09.2018, 08:47:20

    Ko ta sūtīs, - KKKKKKKKKKKKonteinerus ar aitām, kokvilnu, melonēm, arbūziem??? Varbūt, tekstilmateriālus? Varbūt, akmenī cirstus Ļeņina krūšutēlus, kā to viņi sūtīja kā palīdzību Afganistānai???

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: